OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. április 5., péntek 09:48

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. április 5., péntek (OS) - Fekete-Győr András: sajátos módon akarja a Fidesz elérni azt, hogy többé véletlenül se fordulhasson elő, hogy Polt Péter "nem ura a helyzetnek"

    Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán reagált arra a törvénymódosító javaslatra, amely szerint az igazságügyminiszter ezentúl kénye-kedve szerint tekinthetne bele az ügyészségi dokumentumokba.

"Orbán Viktor láthatóan komolyan vette Varga Judit beismerő vallomását, miszerint Polt Péter legfőbb ügyész nem minden esetben képes a maffiakormány elvárásainak megfelelően befolyásolni az ügyeket az ügyészségen. Egy salátatörvénybe rejtett friss törvénymódosító javaslat szerint ugyanis lehetővé tenné, hogy az igazságügyi miniszter ezentúl kénye-kedve szerint belenézhessen az ügyészség belső ügyirataiba" – írja a képviselő és hozzáteszi, hogy sajátos módja ez az ügyészséggel kapcsolatos bizalmi válság kezelésének.

"A törvénymódosító javaslat nyilvánvaló célja, hogy többé véletlenül se fordulhasson elő, hogy Polt Péter "nem ura a helyzetnek". A Momentum elutasít minden olyan kísérletet, amely újabb nyomásgyakorlási eszközöket ad a maffiakormány minisztereinek kezébe, tovább mélyítve a jogos bizalmi válságot. Az Igazságügyi Bizottság soron következő ülésén ezért napirendre vetetjük ezt a kérdést. Nem fogjuk annyiban hagyni a dolgot" – zárja Fekete-Győr.

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.