OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. április 10., szerda 10:51

A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért közleménye
    Budapest, 2024. április 10., szerda (OS) - Új társasjáték az önkéntesség népszerűsítésére: A Talentum Alapítvány és a Gyulafehérvári Caritas közösen készítette el "A VÁLTOZÁS BENNED VAN… TE BENNE VAGY?" nevű társasjátékot és módszertani ajánlást, mely a fiatalok számára kívánja közelebb hozni az önkéntesség világát.

    Cél az önkéntesség sokszínűségének bemutatása, népszerűsítése és támogatása, hogy érdekessé tegye az önkéntességet a fiataloknak, és ösztönözze őket az önkéntes akciókban való részvételre. Az edukatív társasjáték középiskolásoknak szól elsősorban, amely nem csupán szórakoztató, hanem tanító jellegű is, így segíti a fiatalokat az önkéntesség megértésében, a társadalmi problémák felismerésében és a közös gondolkodásban. A társasjáték mellé egy részletes módszertani ajánlás is készült, mely bemutatja a játék levezetését és a játékot követő feldolgozási folyamatot. Az ajánlás hasznos segítség az ifjúságsegítőknek, pedagógusoknak, oktatóknak, tanácsadóknak, kortárs segítőknek és önkéntes koordinátoroknak.
A magyar nyelvű társasjáték letölthető online formában vagy igényelhetők a fejlesztő partnereknél. "A VÁLTOZÁS BENNED VAN… TE BENNE VAGY?" társasjáték fejlesztése, kivitelezése az Európai Unió támogatásával valósult meg a "Húzz lapot az önkéntességre!" (Projektazonosító: 2022-1-HU01-KA210-YOU-000081331) című pályázat keretein belül. A játék letölthető a Talentum Alapítvány és a Young Caritas weboldaláról.
     Kiadó: Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.