OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető


2024. április 12., péntek 13:54

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 12., péntek (OS) - Korózs Lajos: Nagy baj van a gazdaságban, és ennek a nyugdíjasok az egyik legnagyobb kárvallottjai!

    Nagy bajban van a magyar gazdaság és a magyar költségvetés is. Ahhoz, hogy nyugdíjprémiumot lehessen fizetni, legalább 3,5 százalékos gazdasági növekedésnek kellene bekövetkeznie, erre azonban nagyon kicsi a remény.
Az elhibázott gazdaságpolitika vezetett oda, hogy a nyugdíjak kifizetéséhez egy nyugdíjvédelmi alapot kell biztosítani. Látható, hogy az idén már nem lesz nyugdíjprémium, ahogyan az előző évben sem volt.
Nem csoda, hogy az elhibázott nyugdíjpolitika következtében a nyugdíjasok jelentős része nyomorog. Magyarországon jelenleg 400 ezer nyugdíjas dolgozik azért, mert a nyugdíjukból egyszerűen nem tudnának megélni.
Az MSZP szerint itt az ideje, hogy a kormány átgondolja a nyugdíjpolitikáját, mivel a bérektől drasztikusan leszakadnak a nyugdíjak, és látszik, hogy a kormánynak nem áll szándékában az alacsony nyugdíjakat felzárkóztatni.  
A mai magyar valóság az, hogy a magyarok nagyon sokat dolgoznak, nagyon keveset pihennek, nagyon rossz az egészségi állapotuk, és bizony korán meg is halnak.

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.