OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2024. április 15., hétfő 17:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 15., hétfő (OS) - Kunhalmi Ágnes: Azonnali beavatkozásra van szükség a gyermekjólét és a gyermekvédelem területén!

    Az MSZP egy civil szervezettel és a demokratikus ellenzéki parlamenti pártokkal közösen nemzeti minimumban szeretne megállapodni a gyermekek jogainak védelme érdekében. A kezdeményezés közvetlen oka a bicskei pedofilüggyel kapcsolatos kegyelmi botrány volt, amikor egy pedofil bűnsegédje politikai okból kegyelmet kapott, majd a társadalmi és politikai felháborodás következtében a köztárasági elnök és a volt igazságügyi miniszter is távozni kényszerült a közéletből.
Az ügynek azonban további felelősei is voltak, ezért az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, valamint a gyermekvédelmi rendszer teljes felülvizsgálatát követelte.
A rendszer működéséért végső soron a miniszterelnök a felelős, hiszen a jelenlegi hatalom 2011 és 2016 között hagyta, hogy a pedofil igazgató tovább folytathassa visszataszító szexuális bűncselekményeit, és csak az egyik áldozat öngyilkossága után indult bűntetőeljárás ellene.
A bicskei pedofilügy azonban nem egyedülálló, hiszen azóta a vizsgálatok kiderítették, hogy más gyermekotthonokban is történtek szexuális visszaélések.
2010 óta – minden kormányzati propaganda ellenére – nem érvényesülnek azok a gyermekvédelmi célok, amelyeket egy korábbi országgyűlési határozatban fogalmaztak meg.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.