OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2024. április 15., hétfő 18:07

A Független Lakossági és Vállalkozói Kerekasztal Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. április 15., hétfő (OS) - HÉV-et a föld alá! De nem Pesten, hanem Csepelen! Csepel civil polgármester-jelöltje, Győrfi Krisztina közlekedési szakemberekkel való konzultáció után radikális változást hozna a kerület életébe!

    Évtizedek óta téma, hogy a csepeli HÉV a pesti oldalon a föld alá költözzön! A Független Kerekasztal polgármester-jelöltje mást javasol! Szakértőkkel való konzultáció után programja középpontjába tette, hogy a HÉV a csepeli oldalon költözzön a felszín alá. Ez lehetővé tenné, hogy a régi Csepel Művek területe, a Gyártelep környéke visszaintegrálódjon a kerület működésébe, így új élettel töltse meg a II. Rákóczi Ferenc út Belvárosi szakaszát! A HÉV-et a föld alá! program egy komplex felszíni területrendezéssel együtt valósulna meg, amitől Győrfi azt várja, hogy Csepel közlekedési problémái csökkennek, a kerület zöld-területei nőnek, moderné és a lakosok számára élhetőbbé válik a településrész. Csepel arculatát, hangulatát is nagymértékben megreformálná ez a fejlesztés, amit a lakosok régen várnak.

A múlt századi tervek szerint a HÉV Szigetszentmiklós irányába fog tovább épülni. Győrfi szerint a fejlesztések jelenleg a dél-csepeli felszíni tulajdonviszonyok rendezettlensége miatt is hátráltatva vannak. A HÉV-et a föld alá! program új lendületet adhat az agglomerációs közlekedésfejlesztésnek is.

Győrfi Krisztina a Független Kerekasztal civil egyesület színeiben mutat alternatív lehetőséget Csepel választóinak a 2024-es önkormányzati választáson.

     Kiadó: Független Lakossági és Vállalkozói Kerekasztal Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.