OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2024. április 16., kedd 11:51

Munkahelyvédelmi alap felállítását sürgeti a Jobbik
    Budapest, 2024. április 16., kedd (MTI) - Munkahelyvédelmi alap felállítását sürgette keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z, Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője annak érdekében, hogy sikeresen lehessen megvédeni a hazai álláshelyeket a digitális átalakulás és a mesterséges intelligencia jelentette veszélyektől.

        A politikus arról beszélt: a terület uniós szabályozása teljes egészében csak évek múlva lép hatályba, addig viszont "teljes mértékben kicserélődhetnek" a terület szereplői és kihívásai.
     Hangsúlyozta: nem lehet elvárni a magyar munkavállalók tömegeitől, hogy saját szabadidejükben és pénzükből készüljenek fel erre az új helyzetre, ezért az érintettek ingyenes átképzését és a szabályozott környezetre átállni kívánó hazai kis- és középvállalkozások ezirányú fejlődését támogató pénzalapot kell létrehozni.
     Magyar munkahelyvédelmi alapra és kőkemény jogszabályokra van szükség, hogy védjük a magyar munkavállalót - fogalmazott Z. Kárpát Dániel, hangsúlyozva, hogy e célra százmilliárdos forrásokat lehetne rendelni a digitális átálláson extraprofitot elérő cégekre kivetett különadóból.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.