OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2024. április 17., szerda 12:40

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 17., szerda (OS) -

    A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 2020-ban Rithnovszky-díjat alapított. A díjat az MVGYOSZ azon önkéntesei kaphatják meg, akik kölyöknevelőként végzett munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a látássérült igénylők jól képzett vakvezetőkutyához juthassanak. Idén két önkéntes kölyöknevelő család veheti át a díjat. Az eseményen a Rithnovszky családot Schilling-Rithnovszky Beatrix képviseli.

A találkozó programját többek között vakvezetőkutyás bemutató, valamint a "Vitéz lovag Rithnovszky János tanpálya" új akadályának felavatása is színesíti. A vakvezetőkutya-kiképzést segítő új akadály a magaspadlós vonatra való felszállást segíti.

Az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjának csepeli telephelyén megrendezésre kerülő országos esemény további újdonsága egy speciális lakatfal felavatása. A falon a látássérült gazdák és vakvezetőkutyáik neveit tartalmazó gravírozott lakatok kapnak helyet. A lakatfal a látássérült emberek és vakvezetőkutyáik közötti szoros köteléket szimbolizálja, örök emléket állítva a magyarországi vakvezetőkutya-gazdi párosoknak.

A részletes programról az MVGYOSZ honlapján tájékozódhatnak.

     Kiadó: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.