OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. április 19., péntek 08:58

A Magyarországi Bahá’i Közösség közleménye
    Budapest, 2024. április 19., péntek (OS) -

    "Hogyha ilyen lelkeket látsz, elhiszed, hogy a világ még jó"

Hét vallás képviselői gyűltek össze április 13-án este a Magyarországi Bahá’í Közösség Egyház központjában egy vallásközi béke-imakörre. A rendezvény a résztvevők akaratának megfelelően szigorúan politikamentes légkörben zajlott.

Az evangélikus, katolikus, zsidó, muszlim, hindu, Brahma Kumaris és bahá’í hagyományok képviselői megosztották egymással és a hallgatósággal, hogy mit tanítanak a vallásaik a békéről, honnan ered a béke és miként kell a békéért munkálkodni:
A béke magunkban és a családjainkban kezdődik, innen sugárzik ki a társadalomba, és nekünk kell cselekednünk azért, hogy megvalósuljon. Hinnünk kell abban, hogy megvalósítható. Ehhez nyugalmat kell teremteni magunkban, mert akinek a szívében harag van, az nem lehet a béke eszköze. Meg kell békülnünk magunkkal és egymással, mert a béke nem statikus konfliktushiány, hanem a harmónia és a megelégedettség kialakításának folyamata.
A béke alapja annak felismerése, hogy az egész emberiség egy faj, egy testvériség, és minden ember egyenlő. Úgy tudjuk megalapozni, hogy megértjük és elfogadjuk a helyünket a teremtésben, és Istenre összpontosítjuk a gondolatainkat.
A béke Isten ajándéka, az élet teljessége, bőség és félelemmentesség.
A vallás, és a vallások megbékélése nélkül lehetetlen békét teremteni a világban, mert a béke a lelkekben kezdődik.

A résztvevők felemelő, szeretetteljes légkörben együtt imádkoztak és meditáltak a békéért.
     Kiadó: Magyarországi Bahá’i Közösség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.