OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. április 19., péntek 10:17

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 19., péntek (OS) - MSZP: A választások után a kormány újabb vasúti mellékvonalak bezárására készülhet

    A sajtóhírek szerint újabb nyolc mellékvonal jövője vált kérdésessé, mivel egy kiszivárgott belsős levél alapján április 20-tól június 15-ig utasszámlálást, igényfelmérést tartanak nyolc vasúti mellékvonalon.

A MÁV-nak nem hoz érdemi megtakarítást a mellékvonalak bezárása, azonban sok vidéki honfitársunk egyetlen érdemi közlekedési lehetőségét venné el az Építési és Közlekedési Minisztérium, amelynek minisztere, Lázár János autóbuszpárti, vasútellenes nézeteit jól példázza, hogy a tavalyi évben is közel egy tucat vasútvonalon szüntették be a személyszállítást.  Pedig Lázár János bő egy éve még úgy fogalmazott programbeszédében, hogy fejlesztéspolitikai fordulatot vár el, és "Most a vidék jön!", ehhez képest úgy tűnik, hogy az általa vezetett minisztérium ismét a legfenntarthatóbb és legzöldebb közlekedési mód visszafejlesztésére készülhet.

A vonalbezárásokra ismét a járműhiányra hivatkozva kerülhet sor, és habár a minisztérium közlése szerint még nincs végleges döntés a vasútvonalak bezárásáról, és "fikciónak" minősítették a sajtóban megjelent híreket, ugyanakkor a tavalyi évben hasonló módon készítették elő a vasúti szárnyvonalak bezárását, majd az azóta véglegessé vált intézkedést "ideiglenesnek" minősítve próbálták nyugtatni a kedélyeket.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.