OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. április 22., hétfő 13:41

A Független Benzinkutak Szövetsége Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 22., hétfő (OS) - AZ FBSZ NYILATKOZATA AZ ÁTLAGOS ÜZEMANYAG ÁRAKRÓL

    Rendkívül pozitívnak tartjuk, hogy ezen hiteles adatok alapján látszik, hogy a MÁSZ, és a miniszter úr közötti megállapodás minden szempontból teljesült, hiszen a hét regionális országot összehasonlítva Magyarország a negyedik helyen áll az árak rangsorában, ami a 6 %-kal magasabb ÁFA-szintet, az eltúlzott jövedéki adót (cc. 20,-Ft/l), a 3% kiskereskedelmi adót, valamint a csak Magyarországon fizetendő cc. 8,50,-Ft/l EKR díjat is figyelembe véve rendkívül jó eredmény, és azt mutatja, hogy a magyarországi benzinkutak jövedelmezősége, ha tetszik nyeresége, meg sem közelíti a régiós átlagot.

Ez egyben azt is jelenti, hogy érdemi, hatékony, és a gazdaság egészét tekintve pozitív módon csökkenteni az üzemanyagok árát kizárólag az adórendszeren keresztül lehet, a piaci folyamatok összekuszálása az ellátás biztonságának feladását, áruhiányt, és végső soron az állam bevételeinek csökkenését eredményezné.

Fentiek miatt az FBSZ továbbra is kéri az őszi, válasz nélkül hagyott petíciója szerint a kiskereskedelmi adó húszszorosra emelésének visszavonását, amit a vevőknek továbbadva komoly áresést érhetnénk el.

     Kiadó: Független Benzinkutak Szövetsége Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.