OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2024. április 23., kedd 17:00

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. április 23., kedd (OS) - Tompos Márton a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte a kínai rendőrök és katonák miatt

    Tompos Márton, a Momentum alelnöke a közösségi médiában számolt be róla, hogy a magyarországi kínai rendőrök és katonák miatt kezdeményezte a nemzetbiztonsági tanács összehívását.

"A kínai rendőrök, kínai katonák és a kínai elnök EP-kampány közbeni látogatása miatt kezdeményeztem a nemzetbiztonsági bizottság összehívását. Az alábbi témákat javaslom:
- Kínai rendőrök: Milyen jogosultságokkal fognak bírni? Milyen adatokhoz fognak hozzáférni? Ki fedezi az ittlétüket? Hol lesznek elszállásolva?
- Kínai katonák: Igaz a hír? Ha igen, ezt kommunikálták előre a NATO-partnerek felé? Milyen válaszok érkeztek? Milyen információkhoz fognak hozzáférni? Milyen szerződés keretében és milyen mandátummal fognak nálunk állomásozni?
- Kínai elnöki látogatás: Mi a célja a látogatásnak? Milyen kockázatokkal jár a szövetségi rendszerünkön belül? Volt lehetőség máskor, azaz nem az EP-kampány idejére tenni a látogatást?" – írja a Momentum politikusa és kiemeli, hogy szerinte – többek között – az ORFK illetékes vezetőinek, az Alkotmányvédelmi Hivatal illetékes vezetőink, a Külügyminisztérium illetékes vezetőinekés a Magyar Honvédség illetékes vezetőinek is ott kellene lenniük az ülésen.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.