OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2024. április 25., csütörtök 08:57

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. április 25., csütörtök (OS) - A magyar gazdasági növekedésbe forgatunk minden fejlesztési forrást

    A vállalkozások fejlesztését a GINOP Plusz programon keresztül a kormány 450 milliárd forinttal támogatja. Ebből a forrásból 2024 április 30-tól az MFB pontokon a KKV Technológia Plusz Hitelprogram elérhetővé válik, amelynek keretösszege 155 milliárd forint. A program 0 százalékos hitellel támogatja a KKV-k azon beruházásait, amelyek esetében a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnének be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek jelenleg akadályozzák a finanszírozást. A hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható, az igényelhető hitelösszeg mértéke pedig 10 millió és 100 millió forint között lesz.
A gazdasági növekedés újraindítása érdekében összességében tehát már 427 milliárd forintnyi uniós forrás került meghirdetésre a GINOP Plusz vállalkozásfejlesztést és a munkaerőpiaci aktivitás növelését szolgáló prioritásai keretében, a közeljövőben pedig további új lehetőségek nyílnak meg a pályázók, a gazdasági szereplők előtt.
Várhatóan május közepén jelenik meg a 30 év feletti álláskeresők elhelyezkedését segítő pályázat (GINOP Plusz 3.1.1.) összesen mintegy 150 milliárd forint forrásból, emellett a harmadik negyedévben kerülhet meghirdetésre a vállalkozások beruházásait előmozdító további, rendkívül kedvezményes hitelprogram.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.