OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2024. április 27., szombat 14:14

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. április 27., szombat (OS) - Az innováció jelenti az élelmiszeripar jövőjét – új fejlesztéseket adott át Fábián Gergely államtitkár

    Fábián Gergely látogatása során hangsúlyozta: "az élelmiszeripari fejlesztések különösen fontosak a vidéki területeken, segítségükkel, a nemzetgazdaság szempontjából jelentős változásokat érhetünk el. A fejlesztések közvetlenül hozzájárulnak a vidéki foglalkoztatottság növeléséhez és a térség gazdasági fellendüléshez, ami összhangban van a Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott versenyképességi stratégiával. Az élelmiszeripar a vidéki gazdaság egyik fő pillére, így a fejlesztések segítik a helyi vállalkozások versenyképességének növelését és a gazdasági diverzifikációt."

Az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program (ÉLIP BFP) kiemelet szerepet játszik az élelmiszeripar technológiai fejlesztésében. A januárban meghirdetett program keretében országszerte 76 projekt nyert el fejlesztési támogatást, összességében 33 milliárd forint értékben. A kiemelkedő pályázatok nemcsak a vállalkozásokat és a foglalkoztatás növekedését segítik, hanem hozzájárulnak az országos gazdasági növekedéshez és a vidéki régiók fejlődéséhez is ezzel jobb lehetőségeket és új perspektívákat teremtve számos vidéki településen.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.