OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2024. május 30., csütörtök 01:38

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye
    Budapest, 2024. május 30., csütörtök (OS) - Napra pontosan 1 hónappal a Holokauszt Magyarországi Emléknapja után május 16-án mutatták be a Kislány a pokolban c. egyedülálló holokauszt monadrámát a Nemzeti Színházban a Kazán István Kamaraszínház újabb teltházas előadásában, Kriszt László rendezésében, a ma élő, akkor még csak 15 éves Sárdi Mária holokauszt túlélő, írónő könyve alapján, aki az est díszvendége volt.

    A darab egyedülálló módon mutatja be 1 kislányon keresztül a 6 millió mártírhalált halt tragédiáját immár 18 éve 4 szereposztásban: Budai Tünde, Szabó Eszter, Dombrádi Alina és Gunyecz Anna színésznőkkel.

Az előadás előtt Rosenfeld Dániel Imre főkántor, a Kamaraszínház művészeti menedzsere egy hálaadó áldást követően köszöntötte a megjelenteket: több holokauszt túlélőt, Embermentők leszármazottjait, a Pannonhalmi Bencés diákokat, Miniszterelnökség, Sándor Palota, HM, diplomáciai testületek, társegyházak, civil szervezetek képviseleteit.

Megköszönte a Nemzeti Színház igazgatójának Vidnyánszky Attilának és munkatársainak a befogadást és a megvalósuláshoz nyújtott segítséget.

Kiemelte a múlttal való szembenézés és abból való tanulás fontosságát, és hogy az újra fellángoló zsidóellenesség, egymás iránti gyűlölet, háborúk ellen a legnagyobb fegyver a mi kezünkben van, ami nem más, mint az oktatás-nevelés-kultúra. A darab előtt felcsendült a Kél molé gyászima és a Sófár hangja is.

Állófogadással és a Nemzeti színház részéről is köszönetnyilvánítással zárult a rendhagyó esemény a Holokauszt 80 Emlékév alkalmából
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.