OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 26. szerda
Ismertető


2024. június 17., hétfő 20:10

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. június 17., hétfő (OS) - A Magyarországon ma hivatalos látogatáson tartózkodó izraeli külügyminiszter a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel való találkozója után megtekintette a Dohány utcai zsinagógát, majd megbeszélést folytatott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) székházában a magyar zsidó felekezetek képviselőivel.

        A megbeszélésen Jiszráel Kac kijelentette: örömmel hallja, hogy a magyar zsidó felekezetek október hetedike után összefogtak Izrael mellett, hiszen – mint fogalmazott – "nagyon fontos nekünk a magyar zsidóság és a magyar kormány támogatása". Ennek kapcsán kifejtette: az Európai Unióban Magyarország az egyetlen állam, amely következetesen kiáll Izrael mellett akár a másik 26 tagállam ellenében is. A külügyminiszter hangsúlyozta: budapesti látogatásának fő apropója az volt, hogy Magyarország hamarosan átveszi az EU soros elnökségét, és ezzel kapcsolatban egyeztetések szükségesek annak érdekében, hogy a következő fél évben az ország és az Unió hogyan küzd majd az Izrael-ellenes törekvések ellen.

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.