OS Országos Sajtószolgálat
2024. október 23. szerda
Ismertető


2024. július 10., szerda 15:12

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. július 10., szerda (OS) - Mi folyik Debrecenben a mérgező anyagokon kívül?

    Az MSZP ezért határozati javaslatot nyújtott be a tavalyi évben, amely a helyi lakosság érdekeit védené, hiszen az ott élőknek joga lenne beleszólni abba, hogy mi épüljön a lakókörnyezetük közelében.

Az MSZP azt javasolta, hogy a települések határától számított 12 kilométeren belül csak akkor lehessen akkumulátorgyárat építeni vagy bővíteni, ha azt népszavazáson jóváhagyták a helyiek. Az MSZP javaslata szerint 25 aranykoronánál magasabb minőségű mezőgazdasági földterületen nem szabad akkumulátorgyárnak épülnie, továbbá az a cég, amely súlyosan megsérti a környezetvédelmi, a munkavédelmi és a munkaügyi szabályokat, az legyen eltiltható két évre minden hazai és uniós támogatástól.

A debreceniek joggal háborodtak fel, ezért az MSZP felkarolja ezt az ügyet és újra benyújtja a határozati javaslatát a parlamentnek.

Komjáthi Imre országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.