OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető


2024. július 10., szerda 20:14

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. július 10., szerda (OS) - Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A NATO továbbra is a világ legerősebb védelmi szövetsége, amely kész és képes megvédeni magát és tagjait! A NATO továbbra is a világ legerősebb védelmi szövetsége, amely kész és képes megvédeni magát és tagjait – jelentette ki a honvédelmi miniszter a NATO állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója után, Washingtonban.

    Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: az idén 75 éves védelmi szervezet minden korábbinál több és jelentősebb biztonsági kihívással kell szembenézzen. Az ukrajnai háború és a közel-keleti konfliktus globális biztonsági feszültséget okoz, melynek hatását országaink és a Szövetség egésze egyaránt megérzi – tette hozzá. Leszögezte: ebben a helyzetben a csúcstalálkozó általános célja a transzatlanti egység megerősítése.
A miniszter beszámolt arról, hogy a tárgyalások Ukrajna támogatása, a kollektív védelem megfelelő demonstrálása, valamint a csendes-óceáni partnerországokkal és az Európai Unióval történő együttműködés körül körvonalazódtak. Elmondta, hogy a szövetségesek megerősítik elköteleződésüket Ukrajna támogatása iránt.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.