OS Országos Sajtószolgálat
2024. október 24. csütörtök
Ismertető


2024. július 10., szerda 23:33

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye
    Budapest, 2024. július 10., szerda (OS) - Koszorús Ferenc posztumusz vezérezredesre, a budapesti zsidóság Embermentőjére emlékezett Emlékbizottságunk vasárnap, a VII. kerületi Dohány u. 2. sz. épület falán elhelyezett domborműnél.

    A Himnusz eléneklése után Rosenfeld Dániel Imre a MAZSISZEM alapító elnöke, a rendezvény főszervezője köszöntőjében elmondta, hogy 80 évvel a vészkorszakot követően soha nem látott antiszemita hullám söpör végig az egész világon, és eközben Magyarországon a zsidóság a reneszánszát éli, és a legbiztonságosabb ország a zsidóság számára. Továbbá kihangsúlyozta, hogy csak a múlttal való szembenézés, abból való tanulás, az oktatás, nevelés és kultúra segíthet egy jobb jövőt teremteni, megmenteni a zsidó-keresztény értékeket, ezzel megakadályozva egy újabb Holokausztot és október 7-ét.

Dr. Hantó Zsuzsanna a Koszorús Ferenc Emlékbizottság elnök asszonyának, majd Dr. Róbert Péter történész, egyetemi docens érdekfeszítő beszédei következtek.

Ezt követően az Emlékbizottság által felkutatott, olyan Embermentők leszármazottjai osztották meg rövid gondolataikat, akiknek a jövőben segítünk abban, hogy megérdemelt módon megkapják a posztumusz Világ Igaza kitüntetést a Jad Vasem Intézet által.

A koszorúzásban a HM katonái segítettek. A konferálásban, pedig Vér Hajnalka.

A Kél molé kezdetű gyászima és Sófárfújás után, amely Rosenfeld Dániel Imre, a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség főkántor recitálásában volt hallható, a Szózattal és az emlékezés köveinek elhelyezésével zárult a megemlékezés. Sálom!
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.