OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 8. vasárnap
Ismertető


2024. július 18., csütörtök 11:07

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. július 18., csütörtök (OS) - A minőségi pihenés mindenkinek jár!

    A napokban napvilágot látott a Publicus Intézet felmérése, amely szerint a családok 69 százaléka nem tud eljutni egy legalább egyhetes nyári üdülésre.
Elfogadhatatlan, hogy egy végigdolgozott év, illetve egy diák esetében egy hosszú tanév után sok család nem engedheti meg magának a kikapcsolódást, amely a testi és lelki egészség megőrzése szempontjából kiemelten fontos lenne.

A megkérdezettek 44 százaléka, viszont csak hónapokon át tartó spórolással, vagy hitelfelvétellel tudná megoldani az üdülési költségek előteremtését.
Az MSZP ezért már a tavalyi évben is törvénymódosító javaslatot kezdeményezett annak érdekében, hogy mindenki számára elérhető legyen a nyaralás. Az MSZP ekkor azt javasolta, hogy SZÉP-kártyára 100 ezer forint üdülési támogatást kaphassanak a legrászorultabb családok, a javaslat így azokon segítene, akik nem tudják elvinni a családjukat üdülni a nyári szezonban.

Az MSZP szerint azonnali kormányzati intézkedésekre van szükség, hogy még ebben a nyári szezonban valóssággá válhasson az üdülés a nehéz anyagi helyzetben lévő családok számára.

dr. Kis Andrea, az MSZP Országos Elnökségének tagja

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.