OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 8. vasárnap
Ismertető


2024. július 18., csütörtök 11:31

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2024. július 18., csütörtök (OS) - Balaton-átúszásra készül a 75 éves Krisna-hívő lelkész, Sivaráma Swami. A nemrégiben 75. születésnapját ünneplő Swami magyar író, spirituális tanító és lelkész, aki Kanadában töltötte a diákéveit. Immár 50 éve követi és gyakorolja a hinduizmus világvallását, és emberek tízezreinek segített könyveivel, előadásaival és videóblogjaival, hogy egészségesebb, produktívabb és lelkileg is eredményes életet éljenek.

    Sivaráma Swami öt évtizede vegetáriánus. Egyedi teljesítményével egyrészt arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az egészséges és hosszú élethez nincs szükség húsevésre, csak tudatosan és jól összeállított növényi étrendre. A Krisna-hívők étkezésük során is figyelnek az erőszakmentesség elvének követésére, mentális egészségük fenntartására. A napi imádság és meditáció mellett sokat sétálnak, jógáznak, és igyekeznek egy életen át az emberek szolgálatában állni, például ételosztások szervezésével vagy öko-kertészeti tevékenységekkel.

A Balaton átúszásával a Swami egy nemes célt kíván támogatni: az egyik legfontosabb ősi indiai szentírás, a Srímad-Bhágavatam arab nyelvű fordítását népszerűsíti, amely, mint mondja, "egy kulturális párbeszéd India és az arab világ között", amelynek segítségével áthidalható a vallási vagy politikai hovatartozásból fakadó megosztottság és nézeteltérések. A több mint 5000 éve keletkezett alkotás a konstruktív, kiegyensúlyozott élethez szükséges legfontosabb irányelveket fogalmazza meg az emberiség számára.

     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.