OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 8. vasárnap
Ismertető


2024. július 24., szerda 12:18

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. július 24., szerda (OS) - Tartalékos katonák kiképzése Ócsán

    Tartalékos katonák kiképzése Ócsán
Félszáz tartalékos katona kezdte meg a kiképzést július 14-én az ócsai Kiképző Bázison. A már évek óta tartalékos jogviszonyban álló katonák tudásának frissítése, valamint új harcászati eljárások elsajátítása érdekében nyaranta több hetes kiképzést szervez a Magyar Honvédség. A katonák ma komplex művelet során adtak számot korábban megszerzett elméleti tudásukról és azok gyakorlati alkalmazásáról. – tudatta a Magyar Honvédség.
A honvédek kéthetes felkészítése során, tábori körülmények között a Magyar Honvédség hét területvédelmi ezred raj- és szakaszparancsoki beosztásban szolgáló 50 tartalékos katona többek között gyalogos támadást, frontális támadást, átkarolási manővert, tűztámogatást és átlövést is gyakorolt – sokrétű parancsnoki feladataikra készülve.
A korábban megszerzett tartalékos jogviszonnyal rendelkező katonák és a "Szeretem, Megvédem!" területvédelmi tartalékos toborzó kampány keretében a haza szolgálatára jelentkezett civilek képzését folyamatosan tervezi és szervezi a Magyar Honvédség. A nyári időszakban megtartott kiképzések a tartalékos szolgálatra jelentkezett civilek életével és felsőoktatási tanulmányaival jól összeegyeztethetők.
Felkészítésük minden magyar állampolgár érdeke, hiszen a képzéseket sikeresen teljesítő tartalékosok növelik a magyar haderő képességeit.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.