OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 8. vasárnap
Ismertető


2024. július 26., péntek 12:33

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. július 26., péntek (OS) - A tét Te vagy! – az Olimpia idején is

    A "tét Te vagy" kezdeményezés célja, hogy bemutassa a sportesemények vonatkozásában felmerülő csalástípusokat, trendeket, az online sportfogadásokhoz kapcsolódó információbiztonsági kockázatokat, emellett külön figyelmet fordítva a megelőzésre és a védekezésre is a kibertérben. A kampány résztvevői a közös fellépés erejével kívánják felhívni a játékosok és a felhasználók figyelmét az illegális szerencsejáték oldalak veszélyeire, a játékosok személyes és banki adatainak védelmére, valamint a kiskorúakat és sérülékeny csoportokat védő szigorú magyar előírások betartására. A tapasztalatok szerint a szurkolás fokozott izgalma elvonhatja a sportfogadók figyelmét, és könnyebben dőlhetnek be a tuti tippeknek, az álomszerű bónusz ajánlatoknak vagy a túl vonzó oddsoknak az esetleg még játékszervezői engedéllyel sem rendelkező oldalakon.

Az olyan kiemelt események, mint a 2020-as tokiói játékok a kiberbűnözőket is vonzzák, így a legutóbbi nyári játékok idején több mint 4 milliárd támadást dokumentáltak a szakértők, és az idei olimpia alatt is hasonló hullámra lehet számítani. Figyelemreméltó, hogy az esemény már több mint egy éve célpontja a kiberbűnözőknek: 2023 márciusától kezdődően több mint 300 olyan csaló oldalt azonosítottak a francia hatóságok, melyek kifejezetten az olimpiát használták fel csaliként.

Legyünk óvatosak, a biztonságtudatos jelenlét, a higgadtság és a körültekintő működés a kulcs minden ilyen helyzetben, mert a tét Te vagy!

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.