OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 14. szombat
Ismertető


2024. augusztus 29., csütörtök 08:03

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közleménye
    Budapest, 2024. augusztus 29., csütörtök (OS) - Miskolc önkormányzati adóhatósága jogellenesen bírságolja az adózókat

    Miskolcon szándékosan téves jogszabályértelmezés nyomán az elmulasztott bevallások esetén akkor is bírságot szabnak ki, ha nem volt a bevallás pótlására felhívás. Az MKOE részéről felhívást küldtünk a jogellenes gyakorlat megszüntetésére, azonban a válaszban még megmagyarázni se kívánták, hogy az adózás rendjéről szóló törvényben a 221.§-t miért sorolták a 220.§ mögé. A speciális szabály pedig nem sorolható az általános szabály mögé és ezt a NAV is így alkalmazza. Ez még akkor is így van, ha néhány megtévedt miskolci bíró utat engedett a hivatal hamis jogértelmezésének.

Most keressük azokat a jogeseteket, ahol a miskolci önkormányzat adóhatósága felhívás nélkül, utólag bírságolt, hogy a jogorvoslati procedúrát végigvigyük és végre a jogszabálynak megfelelő döntés születhessen.

A bevallásokkal kapcsolatos rendet egyébként az akkori Nemzetgazdasági Minisztérium találta ki, senkivel se egyeztetve javasolta az Országgyűlés számára a zavaros 221.§ szövegét. A szabályt az MKOE többször javasolta kiigazításra, de a minisztérium még válaszra se méltatta a megkereséseket.

Ezúton is felhívjuk a Pénzügyminisztériumot, hogy éljen a felügyeleti és elenyésztetési jogával és semmisítse meg a miskolci bírsághatározatokat.

Ruszin Zsolt
MKOE alelnök
     Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.