OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 16. hétfő
Ismertető


2024. szeptember 7., szombat 09:20

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. szeptember 7., szombat (OS) -  Azonnal lépjen a kormány a szamárköhögés-járvány megfékezéséért!

        A nyár utolsó heteiben valósággal berobbant a szamárköhögés, hetente duplájára, sőt triplájára is emelkednek az esetszámok, érdemi lépésről mégsem hallani a kormány részéről. Hetekkel ezelőtt hívtam fel a kormány figyelmét a vakcinahiányra, és kértem, a helyzet súlyosságát érzékelve, azonnal avatkozzanak közbe és oldják meg az oltóanyaghiányt, hiszen ez rendkívül fontos a kismamák és gyermekeik számára.
    
     Érthetetlen, miért nézi teljesen tétlenül a fideszes kormányzat, ahogy a szamárköhögés egyre csak terjed Magyarországon. Miközben tétlenkedik a kormány, addig a nyár második felében a szamárköhögés esetszámai hetente a sokszorosára növekedtek. Ez pedig a csecsemőkre különösen nagy veszélyt jelent, hiszen az első pár hónapban csak édesanyjuk antitestjein keresztül lehetnek védettek, ez azonban ma nagy nehézségekbe ütközik, hiszen hiánycikk hazánkban a betegség elleni vakcina.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.