OS Országos Sajtószolgálat
2024. október 22. kedd
Ismertető


2024. október 21., hétfő 18:21

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye
    Budapest, 2024. október 21., hétfő (OS) -  Nagy Márton GAO Yunlong-gal, az Össz-kínai Ipari és Kereskedelmi Szövetség elnökével egyeztetett

        Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a mai napon hivatalában fogadta GAO Yunlong-ot, az Össz-kínai Ipari és Kereskedelmi Szövetség elnökét, a Kínai Népi Politikai Konzultatív Konferencia Nemzeti Bizottságának alelnökét. A felek az egyeztetésen a globális gazdasági folyamatok mellett áttekintették magyar-kínai gazdasági kapcsolatokat, az együttműködés elmélyítésének lehetőségeit.
    
     Kína és Magyarország közötti hosszú távú stratégiai együttműködés az elmúlt évtizedben egyre intenzívebbé vált. A két ország közötti diplomáciai kapcsolatok 75 éves fennállása és a Kína által meghirdetett Övezet és Út kezdeményezéshez való 2015-ös csatlakozás óta a magyar-kínai kapcsolatok folyamatosan mélyülnek. Kína mára a 6. legjelentősebb befektető Magyarországon a működőtőke-állomány tekintetében. Magyarország a kínai befektetők első számú célpontjává vált Kelet-Közép-Európában, a kínai vállalatok tavaly több mint 7,6 milliárd euró befektetésére vállaltak kötelezettséget. Ez tovább erősíti hazánk gazdasági híd szerepét a keleti és nyugati tőke, tudás és technológia összekapcsolásában.
    
     A tárcavezető hangsúlyozta, Magyarország mindenkivel a kölcsönös tiszteleten alapuló partnerségre törekszik. Nem védővámokra és blokkosodásra, hanem együttműködésre és a versenyképesség növelésére van szükség. Ennek érdekében a gazdasági szervezetekkel történő egyeztetések a jövőben is folyamatosak maradnak.
    
     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.