OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2004. december 1., szerda 15:52

A népszavazáson, nem a pártokról, hanem a saját sorsunkról döntünk!
    Budapest, 2004. december 1., szerda (OS) - A december 5-i népszavazás egy kivételes lehetőség mindannyiunk számára. Ahogyan nő a száma a rendszerváltozás nagy várakozásait megcsúfoló éveknek, egyre kevesebben megyünk szavazni, amikor arról kell döntenünk, kik képviseljék érdekeinket az Ország Házában.

    Most azonban végre másról van szó: nem pártok választási programnak álcázott, kifényesített zsibvásári ajánlatai közül választunk, hanem magunk határozzuk meg a parlamenti képviselők munkáját. Egyben lehetőséget biztosítunk nekik, hogy a legközelebbi jövőben végre megmutassák, melyik csoportosulásnak számít a választók akarata, és melyikük érzéketlen a közvélemény értékrendjére.
    Bizonyára nem a választókat, hanem a választott képviselőket terheli a felelősség azért, hogy egyre többen gondolják úgy közülünk, a politika által meghatározott életünkre úgy sincs érdemi ráhatásunk, a pártok választási ígéreteinek betartása már nem is számít erkölcsi kérdésnek, hiszen az alaptalan, már kimondásakor sem komolyan gondolt ígérgetések lassan a politikai színjáték, a szemfényvesztés szokásos eszköztárába tartoznak.
    December 5-ei döntésünk azonban nem a magyar közélet részletkérdéseiről szól, hanem európai versenyképességünket is alapvetően meghatározó kérdésekről.
    Hasonlítsuk a két kérdést családi életünk viszonyaihoz. Mennyire fontos a családunkban, ha beteg a családfenntartó? Fontos-e számunkra, hogy gyorsan meggyógyuljon? Felelősséggel akarunk-e dönteni a gyógyításának körülményeiről, vagy azt nézzük, hogy az egészségpiacon hol kapjuk a legolcsóbb ajánlatot, amely mellé esetleg még egy vásárlási utalvánnyal is kedveskedik a gyógyító vállalkozó, amit az érdekkörébe tartozó dohányboltban, vagy borkimérésben le is vásárolhatunk? Amennyiben nem gyógyulunk, hanem rendszeres kuncsaft válik belőlünk, a kocsmában további kedvezményekre is számíthatunk!
    Gondoljunk arra is, mindegy-e számunkra, hogy családunk, rokonságunk mekkora, számíthatunk-e többen is egymás segítségére, vagy legbiztosabb, ha mindig csak magunkra gondolunk, és senkivel sem törődve csak a ma divatos  önmegvalósítást  tartjuk fontosnak?
    Közösségi lényekből áll-a még a magyar nép, vagy elkülönült, magányosan küszködő, egymás ellen kijátszott páriák félrevezetett csapata.
    Erről fogunk dönteni, amikor a két kérdésre választ adunk. Fontoljuk meg jól, most a jövőnkről döntünk, a pártokat egyelőre felejtsük el!
    További információk a www.abosz.hu internet címen olvashatók.


Budapest, 2004. december 1.


Pós Péter,
az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke,
a Nemzeti Egészségügyi Tanács tagja

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az OS-anyagok nem az MTI kiadás részei, szó szerint továbbított szövegeiért a közlő a felelős.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.