2024. április 29. hétfő

2006. október 31., kedd 18:50

Provokátorai a Fidesznek vannak – az MSZP válasza Szijjártó Péter bejelentésére
    Budapest, 2006. október 31., kedd (OS) - Egyértelműen bebizonyosodott, hogy az október 23-i eseményeket tudatosan, és hamis módon a Fidesz arra használta fel, hogy rend őreit, s rajtuk keresztül a kormányt támadhassa. Orbán Viktor hazugságpolitikájának iskolapéldája, ha ezek után a Fidesz beszél provokátorokról.

Kedden meggyőző bizonyítékokat tárt az Országgyűlés szakbizottságai elé a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter arról, hogy a Fidesz egyes politikusai kapcsolatban álltak olyan személyekkel, akik részt vettek az október 23-i utcai zavargások előkészítésében. Egyértelművé vált, hogy az Astoriánál tartott nagygyűlésükön tétlenségükkel segítették a rendzavarókat; s így kockára tették a békés ünneplők, köztük saját szimpatizánsaik testi épségét csak azért, hogy Orbán Viktor hatalmi játszmájában felhasználhassák a történteket.
A bizonyítékok ismeretében különösen visszatetsző a Fidesz szóvivőjének keddi bejelentése nemkívánatos provokátorokról, hiszen lelepleződött a Fidesz cselszövése: ha voltak provokátorok október 23-án, akkor azok a Fidesz érdekeit szolgálták ki. Félelmetes cinizmus, ha Szijjártó Péter a rend őreit támadja ennek kapcsán, holott világos az is: a Fidesz forgatókönyve szerint zajlottak az események.
Az MSZP felszólítja ezért a jobboldali pártot, hogy haladéktalanul hagyjon fel az eddig folytatott hatalmi játszmáival.
    A kormányt pedig arra kéri az MSZP, hogy ezután is tegyen meg mindent Magyarország alkotmányos rendjének védelme érdekében: minden rendelkezésére álló eszközzel lépjen fel a véleménynyilvánítás jogának szabad gyakorolhatóságáért. Ugyanakkor határozott intézkedésekkel biztosítsa, hogy Magyarország ne váljon szélsőséges randalírozók csatatérévé.

Budapest, 2006. október 31.
    Nyakó István
    az MSZP szóvivője,
    az MSZP Országgyűlési képviselője

Kiadó: MSZP-frakció

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.