OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2006. október 31., kedd 18:50

Provokátorai a Fidesznek vannak – az MSZP válasza Szijjártó Péter bejelentésére
    Budapest, 2006. október 31., kedd (OS) - Egyértelműen bebizonyosodott, hogy az október 23-i eseményeket tudatosan, és hamis módon a Fidesz arra használta fel, hogy rend őreit, s rajtuk keresztül a kormányt támadhassa. Orbán Viktor hazugságpolitikájának iskolapéldája, ha ezek után a Fidesz beszél provokátorokról.

    Egyértelműen bebizonyosodott, hogy az október 23-i eseményeket tudatosan, és hamis módon a Fidesz arra használta fel, hogy rend őreit, s rajtuk keresztül a kormányt támadhassa. Orbán Viktor hazugságpolitikájának iskolapéldája, ha ezek után a Fidesz beszél provokátorokról.

    Kedden meggyőző bizonyítékokat tárt az Országgyűlés szakbizottságai elé a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter arról, hogy a Fidesz egyes politikusai kapcsolatban álltak olyan személyekkel, akik részt vettek az október 23-i utcai zavargások előkészítésében. Egyértelművé vált, hogy az Astoriánál tartott nagygyűlésükön tétlenségükkel segítették a rendzavarókat; s így kockára tették a békés ünneplők, köztük saját szimpatizánsaik testi épségét csak azért, hogy Orbán Viktor hatalmi játszmájában felhasználhassák a történteket.
A bizonyítékok ismeretében különösen visszatetsző a Fidesz szóvivőjének keddi bejelentése nemkívánatos provokátorokról, hiszen lelepleződött a Fidesz cselszövése: ha voltak provokátorok október 23-án, akkor azok a Fidesz érdekeit szolgálták ki. Félelmetes cinizmus, ha Szijjártó Péter a rend őreit támadja ennek kapcsán, holott világos az is: a Fidesz forgatókönyve szerint zajlottak az események.
Az MSZP felszólítja ezért a jobboldali pártot, hogy haladéktalanul hagyjon fel az eddig folytatott hatalmi játszmáival.
    A kormányt pedig arra kéri az MSZP, hogy ezután is tegyen meg mindent Magyarország alkotmányos rendjének védelme érdekében: minden rendelkezésére álló eszközzel lépjen fel a véleménynyilvánítás jogának szabad gyakorolhatóságáért. Ugyanakkor határozott intézkedésekkel biztosítsa, hogy Magyarország ne váljon szélsőséges randalírozók csatatérévé.


Budapest, 2006. október 31.
    Nyakó István
    az MSZP szóvivője,
    az MSZP Országgyűlési képviselője

    Kiadó: MSZP-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.