OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2007. március 29., csütörtök 11:35

Civil szervezetek közös nyilatkozata az egészségügyi reform elhalasztásáért és újragondolásáért
    Budapest, 2007. március 29., csütörtök (OS) - A kórházi funkciók elosztásáról szóló legújabb információk arról tanúskodnak, hogy az egész országra kiterjedő egészségügyi káosz van kialakulóban. Ha a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke kijelenti, hogy tipikus probléma az, hogy olyan intézménybe szerveztek ellátási területet, ahol nincs hozzá ágy, illetve fordítva: ágy ugyan lenne, de a feladat nincs meg hozzá az adott intézményben akkor az nem egyszerűen dilettantizmus, hanem olyan káosz mely emberéletekbe kerülhet. A kialakult helyzetben nem kerülhető meg a felelősség kérdése sem.

    Az egészségügy  reformja  elbukott. Ha egy kórházhoz több mint egymillió beteget rendelnek, egy másik kórház neurológiai osztályához egyet se, míg feladatot kaphat egy rég megszüntetett kórházi osztály, akkor csak idő kérdése, hogy a  reform  mikor torkollik tragédiába.

Annak érdekében, hogy ez ne következzék be, azért, hogy a betegek felgyógyuljanak és az ellátásra szoruló betegek élete ne kerülhessen veszélybe, azzal a kéréssel fordulunk a parlamenthez és a kormányhoz, hogy halasszák el az egészségügyi  reformot  és alapvetően, gondolják újra az egészségügyi rendszer átalakítását. Kérjük, hogy csak ezt követően születhessen döntés ágyszámokról, funkciókról, bezárásokról és átalakításokról és kérjük, hogy a jelenlegi helyzet előidézői az új koncepció kidolgozásában ne kapjanak szerepet.

dr. Éger István, Magyar Orvosi Kamara
Hávelné Szatmári Katalin, Magyar Gyógyszerész Kamara
Kubányi Ilona, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
Pós Péter, Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége
dr. Szabó Endre, Nagycsaládosok Országos Egyesülete
    Kiadó: Nagycsaládosok Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.