OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2007. május 15., kedd 15:44

Fortélyos félelemkeltés az EU-tag Magyarország gyógyításában
    Budapest, 2007. május 15., kedd (OS) - Még nem teljesült ugyan az egészségügyet is a pénzügyi haszonszerzés új terepévé zülleszteni kívánó körök minden óhaja, de szellemiségük hatását már naponta érzékelhetjük. A rendelőkben lassan nem mernek egymás szemébe nézni szégyenükben a gyógyító munkájuk anyagi korlátozásával, sőt közvetlen létfenntartásukra kihatóan is jogszabály által fenyegetett, orvosi tevékenység helyett megalázó papírmunkákra kényszerített orvosok és a máris csak az ellátás maradékának elérésben reménykedő, azért is bármit aláírni kész, kiszolgáltatott, tájékozatlan betegek. Pedig a szégyentelenek helyett nem nekik kellene szégyenkezniük. A gyógyításra szánt időben orvosnak és betegnek valótlan nyilatkozatokat kell kitöltögetnie, mégpedig végül is azért, hogy ezzel előre felmentsék az egészségügy hiénáit. Ez a következménye annak, ha a hatalom gyakorlására lehetőséget kapott politikusok a nyilvánosság számára azonosíthatatlan, és büntetőjogi felelősségre sem vonható(?), szakértőknek álcázott bérencekkel fogalmaztatják meg a parlamenten áterőszakolt jogszabályokat. Ha nem tudjuk megállítani a hasznot sehonnan kinyerni nem szégyellő rablótőke egészségügyünk döntéshozatalába beépült képviselőit, akkor olyan erkölcstelen törekvéseket szolgálunk ki, amelyek már-már csak egy évente megismételt, legutóbb épp egy hete megtartott megemlékezést is kiváltott, sötét korszak embertelenségével állíthatók párhuzamba.

    A hiénáknak inkább nevezhető lényekből álló érdekkörök kedvére megfogalmaztatott törvényi háttér akár teljes anyagi ellehetetlenítéssel, hajléktalanná válással is fenyegeti azokat az orvosokat, akik számára a hippokratészi eskü szerinti gyógyítás fontosabb, mint a jogsértő előírások érvényesítése.
Ezzel szemben a mentelmi jog jótékony intézménye miatt semmilyen jogi felelősségre vonás vagy anyagi következmény nem terhelheti azokat a parlamenti képviselőket, akik ugyanezeket a törvényeket egy szavazógépként összeszerelt alkatrészhez méltó békés nyugalommal megszavazták (többségükben remélhetőleg csak a betegekhez hasonlóan tájékozatlanul).
No azért a tiszteletdíjukat csökkentő 100-200 ezer forint büntetésre ők is számíthatnak, ha lelkiismeretüket fontosabbnak tartják a frakciódiktatúra kiszolgálásánál.

A piacelvű gyógyszerellátást lehetővé tevő 2006. évi XCVIII. törvény, főként annak VI. fejezete egyszer még jogi egyetemeken külön előadásokon tanításra érdemesül, ha az ember értéke előbbre való lesz a gátlástalan haszonszerzés útjából az alkotmányos alapjogok érvényesíthetőségét is eltakarító nemzetközi érdekkörök kiszolgálásánál.
Az említett jogszabályt és hátterét részletes elemzésre is hajlandó szakjogászok figyelmébe ajánljuk!

Vizsgáljuk meg, mik is lehetnek az igazi céljai az ilyesmit is reformnak nevező, de ellátásunkat hatásában a népirtásra emlékeztető rombolóknak.

Továbbiak a www.abosz.hu honlapon.

Budapest, 2007. május 15.

Pós Péter elnök
Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.