OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2008. május 5., hétfő 13:29

Az Asztma Világnap, a magyar beteg és a paraziták (2.)
    Budapest, 2008. május 5., hétfő (OS) -

    A Mátrai Gyógyintézet honlapján az új Alapító Okirat elektronikus formában nem érhető el. A költségvetési beszámolók elektronikus formában nem érhetőek el. Az átláthatóság érdekében létrehozott ún. üvegzseb törvényben előírt közzétételi kötelezettségeiből az intézet itt szinte csak a dokumentumok címét közli.
Igen részletes információkat olvashatunk azonban a honlapon a jól fizető egészségturizmus, és gyógyturizmus rovatok alatt.
A 75 éves gyógyintézet Egészség a csúcson címmel tartott rendezvényének sajtóanyaga a háttérben folyó tervekre nem tartalmaz semmilyen utalást.

Újabb fejlemény, hogy a miniszterelnök hathatós eszmei támogatásával éppen most foglal hídfőt a térségben a súlyosan környezetszennyező és egészségkárosító anyagokat felhasználó gumiipar is. Az indiai Apollo Tyres gumiabroncsgyártó a kelet-európai gyártóbázisát tervezi Gyöngyösön megvalósítani.

Az Asztma Világnapnak a világ boldogabb része számára szóló üzenetéről és a magyar betegek értékük szerinti(?) kezeléséről már írtam, ideje világosabban kifejteni a parazitakérdést is.

A növényi és állati élősködő (parazita) élőlény más fajú gazdaszervezetet használ ki, abból él, az által szaporodik. Főként táplálékelvonás révén vannak a gazda kárára, amit csak akkor tudnak súlyosabban károsítani, ha annak ellenálló képessége lecsökken. Az élősködés a gazdaszervezet károsodásával, többnyire azonban nem teljes pusztulásával jár, mivel ez már a parazita további élősködését is veszélyeztetné.
Az egészséges gazdaszervezet védekező erőinek mozgósításával igyekszik az élősködők ellen hatni.

A parazita szót a köznyelv nem indokolatlanul használja olyan emberekre is, akik az élővilágra nem jellemzően saját fajukon élősködve, a többség érdekét súlyosan veszélyeztetve, a társadalmat gazdaszervezetként használják, a többség kárán élnek, általa gazdagodnak, és mivel a többséggel ellentétben ebből futja bőven gyermekeik felnevelésére is, ez által szaporodnak.
A magyar társadalom sajnos nem tűnik egészséges gazdaszervezetnek, mert védekező erőinek mozgósításával nem igyekszik az élősködők ellen hatni.
Pedig az ország sorsa mégiscsak fontosabb, mint a paraziták sorsa!

A Mátrai Gyógyintézetről: www.magy.eu

Ajánlott irodalom:
-   Karl Sigmund: Az élet játékai (Akadémiai Kiadó). Fontos idézet: A kizsákmányolókkal szembeni ellenállás képességének feladása veszélyes dolog. Ha Ön megengedi, hogy kizsákmányolják, akkor nemcsak a saját helyzetét rontja: a kizsákmányolók eltartásával az egész közösséget veszélyezteti.  (Ez pedig itt éppen a magyar nép!)
-   Az ingatlanmagazin.com interjúja Makovecz Imrével 2008/04/24; Makovecz:  Itt honfoglalás történik, amelyet náció nélküli, a pénzvilághoz tartozó szervezetek hajtanak végre.

Mindhárom témakörről: www.abosz.hu/idoszerukerdesek.html

Budapest, 2008. május 5.


Pós Péter
az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke
a Mátrai Gyógyintézet Felügyelő Tanácsának tagja
a Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) tagja

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.