OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2008. július 29., kedd 16:09

Ne legyen több áldozat! Az Ingatlanmaffia ellen, összefogás, munka, elismerés
    Budapest, 2008. július 29., kedd (OS) - Az ingatlanszakmában dolgozó emberek közül csak minden 3.-nak van megfelelő ingatlanszakmai végzettsége. A visszaélések ellen emelte fel hangját a MIÉSZ és díjazta a legelszántabb aktivistákat.

    A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete (MIÉSZ) az ingatlanszakemberek oldaláról támogatja a visszaélések elleni küzdelmet, elsősorban szakmai fórumokon, találkozókon, valamint az internetes ingatlanhálózatokat felhasználva szorgalmazza a szakmai belső kontrollt, a jogszabályok betartását.
A  MIÉSZ július 26-án átadta az Ingatlanmaffia ellenes küzdelem elismeréseként a kitüntető oklevelet Szarka Gyuláné, Mécseiné Kisgyörgy Katalin és Galló Gusztáv részére.
A kitüntetettek az Európai Sors-társak Közhasznú Egyesületének tagjai, akik első civilként, úttörőként komoly részt vállaltak a felvilágosító munkában, képi és hangi, valamint írott megjelenést biztosítottak a károsultaknak, folyamatos segítséget nyújtanak az áldozatoknak. Munkájukat legtöbbször szabadidejükben, sok áldozattal vállalják.
A MIÉSZ és az Európai Sors-Társak Közhasznú egyesülete célja a visszaélések megakadályozása.
Az ingatlanszakmában dolgozó emberek közül csak minden 3.-nak van meg a megfelelő ingatlanszakmai végzettsége. Ez a visszaélések és az esélyegyenlőtlenség kiindulópontja. Különböző szakmai szervezeteknél mintegy 1000 fő szerepel, a több, mint 15 000, szakmában dolgozó jórésze kontroll nélkül működik.
A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete – www.miesz.hu  - az ingatlantulajdon elleni visszaélések visszaszorítása érdekében országos felvilágosító, megelőző munkát végez.
Az Ingatlanszakmai Szervezet nyitott az együttműködésre olyan további civil szervezetek felé, amelyek célja az áldozattá válás megelőzése, a bajbajutottak megsegítése és a felvilágosítás.

Békési Béla elnök
 www.miesz.hu  



    Kiadó: Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.