OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2008. október 7., kedd 20:21

A WC pumpás tüntetés folytatódik
    Budapest, 2008. október 7., kedd (OS) - A Vasasért Egyesület folytatja a pécsi önkormányzat folyékony hulladékszállítási rendelete ellen elindított lakossági tiltakozást.

    A Vasasért Egyesület - képviselve a pécs-vasasi, pécs-somogyi és pécs-hirdi lakosokat - kijelenti, hogy a pécsi önkormányzat 35/2007-es (08.02) rendeletével nem ért egyet, azt méltánytalannak, és  jogsértőnek tartja. Nem fogadjuk el, hogy el nem végzett munkáért kelljen fizetnünk.
Teljesen indokolatlan és elfogadhatatlan a rendelet 2.számú mellékletében foglalt diszkrimináció, amely a csatornahálózattal el nem látott településrészeket sújtja.
Elfogadhatatlan, hogy a már évekkel ezelőttre ígért csatornahálózat hiányában, a begyűjtés és elszállítás lehetőségével kényszerűségből élve  fizessünk  büntetést  ugyanúgy, mint az, aki önhibájából nem kötött rá a közműhálózatra.
Sérelmezzük, hogy korábbi beadványainkra válasz nem érkezett, illetve a Magyar Köztársaság Alkotmányában foglalt önkormányzatiság elvét súlyos sérelem érte azzal, hogy a részönkormányzat határozatát semmibe vették, válaszra sem méltatták.
Amennyiben Pécs város közgyűlése ezt a rendeletét nem vonja vissza, illetve nem függeszti fel, minden törvényes eszközt felhasználunk a végrehajtás megakadályozására , beleértve a polgári engedetlenségi mozgalmat is.
    Kiadó: VASASÉRT Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.