2024. március 28. csütörtök

2008. október 16., csütörtök 17:02

Országrontók nemzetmentő szerepben, avagy takarodó, amíg lehet!
    Budapest, 2008. október 16., csütörtök (OS) - Tényleg megszűnt működni az ország immunrendszere? Tényleg nem restellik a felelős helyzetbe kerültek újra és újra kiszolgálni a feladatára sokszorosan alkalmatlannak bizonyult kormányfő pánikban kiizzadt ötleteit? Tényleg nem találunk mást egy egyébként szükségszerű egyeztetés vezetésére, mint az önjelölt nemzeti csúcs szervezőt, a legismertebb nárcisztikust, a leghatékonyabb országrontót?

Az Alkotmány szerint a nép a hatalmát választott képviselői útján, valamint közvetlenül, de nem általa nem választott társaságok népfrontosan diktált mutyija útján gyakorolja.
A köztársasági elnök pontosan fogalmaz, amikor az ország lassan két évtizedes kifosztása után végre azt mondja: az állam nem így működik.

Gyurcsány képtelen a beismerésre és a tanulságok becsületes levonására, azaz a lemondásra. Ehelyett minden eszközt megragad alkalmatlanságának leplezésére, a hatalom megtartására, még annak árán is, ha ebbe az egész ország belerokkan.

Egy egészséges gazdaságot nem lehet lepusztult népességgel létrehozni. Az egészségügy megerősítésére tehát éppen gazdasági vészhelyzetben leginkább szükséges.
Gyurcsány azonban még a pénzügyi vészhelyzetet felhasználó mutyizásához sem hívott meg senkit, akinek bármi köze lenne az ő jóváhagyásával tönkretett egészségügyhöz.

Pedig éppen most, októberben van mire emlékeznünk. Akár a Haynau rémuralma idején kivégzett 120 forradalmárra, és katonára, akár az elődjét 2-3-szorosan felülmúló Kádár akaratából, mindmáig pontosan megállapíthatatlan számban kivégzettekre, de említsük meg az országból a levert forradalom után elmenekült kétszázezer ember általi veszteséget is.

De tudjuk-e 2008 októberében, jogunk van-e megtudni, hogy eddig összesen hányan haltak meg, és havonta folyamatosan hány betegnek kell még meghalnia az embertelen egészségügyi intézkedések következtében, mert úgymond nincs pénz még a korábbi színvonalú ellátásra és a szükséges mennyiségű műtétek elvégzésére sem.
Kivel és milyen felhatalmazással akar alkotmányellenes politikai mutyit kötni éppen az az önjelölt nemzetvezető, aki a békeidőben, kötél és golyó nélkül, közvetett eszközökkel, azaz ellátásmegvonással megtörténő népirtásért is felelős? Olyan népirtásért, amiről az erőszakos hatalomgyakorlók elvárják, hogy tűrjük, mert sajátos jogi viszonyaink között, más aljas bűnözésekhez hasonlóan, mint mondják: csak erkölcstelen, de nem jogellenes!

Az erőszakos hatalomgyakorlás által kifosztott és egészségén túl létében is veszélyeztetett állampolgárt, a közvetett népirtást folytatókkal szemben, már nem kötheti az udvarias politikai párbeszéd elve.
A nemzetvesztőknek talán takarodniuk kellene, amíg békésen lehet!
Óvjuk meg őket attól, hogy majd politikailag nem egészen korrekt viszonyok között, Petőfitől kelljen megtanulniuk: habár fölül a gálya  azért a víz az úr!

Bővebben: www.abosz.hu/idoszerukerdesek.html#orszagr

Budapest, 2008. október 16.

Pós Péter
az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke