OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2010. január 31., vasárnap 17:25

MIÉSZ: Beszámoló a Vagyonadó konferenciáról
    Budapest, 2010. január 31., vasárnap (OS) - Ingatlankataszter: Nem véletlen ez az összevisszaság, hisz a zavarosban a privatizáció és a zabrálás alatt jobb volt a homály! Ideje tisztán látni!

    A Vagyonadó konferenciát 2010 január 28-án a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete (MIÉSZ) azzal a szándékkal rendezte, hogy a meghívott politikai, minisztériumi és APEH, PSZÁF szakemberek, akik más szempontból nézik az Ingatlanszakmát, rálátást nyerjenek azokra a rendkívül súlyos problémákra, amivel ez a szakma szembenéz és aminek megoldása nem pénzkérdés, hanem szándék kérdése.

A meghívónkra az ÖTM, a Fidesz és a Jobbik érkezett, az utolsó pillanatban lemondta az MSZP részéről Szanyi Tibor, a PM, APEH, PSZÁF sem jött el.

Az első részben a szakmabeliek kiszolgáltatottságáról volt szó, konkrét példákon bemutatva a rendszer követhetetlensége, egyik rendelet jön a másik után, se hatástanulmány, se következetesség nincs.

Ilyen rendeletek miatt a PSZÁF felesleges kiadásokra kényszerítette az értékbecslőket, az ÖTM rendelete pedig példátlan módon folyamatos ellenőrzés alá veszi a szakmabelieket, ha van köztartozás, akkor törlik a céget  Viszont a feketézőkre nincs javaslat Hol van itt az esélyegyenlőség?  Hol van itt a szakmai egyeztetés? Ezek ellen lép fel a MIÉSZ, olyan formában, ahogy szükséges. Először a PSZÁF-névjegyzékre kidobott illetékeket és vonzatait kéri vissza a MIÉSZ.

Kerülgetik az Ingatlankataszter kérdését, pedig a nagybetűs Szakma létezése óta ez az egyetlen olyan kérdés, ahol minden szakmai fórum egyetért: be kell vezetni, el kell készíteni! Több év, de kikerülhetetlen, ezzel munkát kapnak az ingatlanközvetítők,   értékbecslők, a földmérők, tervezők és az épületek energia auditorai. Végre rendben lesz, nem véletlen ez az összevisszaság, hisz a zavarosban a privatizáció és a zabrálás alatt jobb volt a homály!

Elkészül  és mint ahogy őseink gyönyörűen, még ma is használhatóan felmérték a termőföldek aranykorona értékét, végre meglesz a Nemzeti Ingatlankataszter.
A MIÉSZ így szeretné, megfelelő szakmai és szakemberi háttérrel, felkészülve.

Az est második részében A FIDESZ részéről Mádi László, a Jobbik részéről dr Lenhardt Balázs válaszolt a kérdésekre.

Részletes beszámoló: www.miesz.hu

Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete

Vezetőség.
www.miesz.hu

20/92 83 266

info@miesz.hu  


    Kiadó: Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.