OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2010. november 5., péntek 16:45

Csodalámpás beteg gyerekek zenés mese délelőttje a Libriben
    Budapest, 2010. november 5., péntek (OS) - A Csodalámpa Alapítvány a hétvégén egy délelőtti zenés meseolvasásra hívta azokat a beteg gyerekeket, akik egyszer már kívántak a Csodalámpától. A nonprofit szervezet a kívánságok valóra váltása után is szeretne törődni a kezelésekre, műtétekre járó, a betegségükkel küzdő gyerekekkel, ezért az ALLEE üzletház Libri könyvesházban egy kellemes délelőttön a kicsik bepillantást nyerhetnek a könyvek birodalmába, választhatnak maguknak ajándékot és egy kis tízórai sütemény mellett meghallgathatják Huzella Péter művész zenés kalandozását a mesék világában.

    A budapesti eseménnyel egy időben Debrecenben is hasonló program várja a kicsiket a Libri üzletében. A könyves hálózat immár 4 éve közreműködik abban, hogy a kórházakban Csodalámpa-Libri könyves sarkok létesüljenek, ahol a beteg gyerekek kötetlenül olvashatnak, tanulhatnak a tartalmas könyvekből. Eddig az ország 3 fővárosi és 7 vidéki kórházában működnek a mesesarkok, mintegy 10 ezer vadonatúj kötettel, ahova például Budapesten, Pécsett, Szombathelyen és Győrben a helyi színház művészei rendszeresen ellátogatnak és mesélnek a gyerekeknek a polcokon lévő könyvekből. Most a gyerekek mehetnek a könyvesboltba és ott neves művészek segítségével olvashatnak kedvükre.  Hat év alatt országszerte 1350 súlyosan beteg kisgyermek álma teljesülhetett a Csodalámpa Alapítvány közreműködésével. A kisebbek játékokat, kerékpárt kérnek, míg a nagyobbak számítógépre, fényképezőre vágynak. Sokan közülük szeretnének  játékországba , Eurodisneybe vagy egyéb látványos helyre, például Dinóparkba, Állatkertbe eljutni, mások hőlégballonon vagy éppen helikopteren utaznának. Többen arra vágynak, hogy kedvenc külföldi vagy hazai sportolójukkal, ismert személlyel találkozhassanak vagy éppen a televízió-sorozatok életébe pillanthassanak be. Az eddig teljesített összes kívánságról képes beszámoló olvasható a www.csodalampa.hu oldalon.   További információ: Felkai Márta kommunikációs vezető Csodalámpa Alapítvány GSM: +36 20 519-1652 E-mail: felkaim@fcm.t-online.hu Web: www.csodalampa.hu Levélcím: 1125 Budapest, Alsó-svábhegyi út 11.  
    Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.