OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető


2010. december 9., csütörtök 21:35

A magyar találmányok sikerének háttere
    Budapest, 2010. december 9., csütörtök (OS) - A Magyar Feltalálók Egyesületének találmányi marketing tevékenysége 2010-ben is töretlenül folytatódott, találmányainkat tíz külföldi városban (Dzsida, Genf, Izola, Ljubljana, Marosvásárhely, Nürnberg, Slatina, Szöul, Varsó és Zágráb) mutattuk be. Történt ez annak ellenére, hogy ebben az évben egy fillér innovációs állami támogatás sem érkezett.

    A Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE) 2010-ben, mint a korábbi években is, Szöulban fejezte be a hazai találmányok és innovációs eredmények külföldi bemutatását. A Szöuli Nemzetközi Találmányi vásáron, amelyet minden év december első hetében rendeznek meg, 30 országból hatszáz műszaki alkotás között 15 magyar találmány szerepelt. A magyar feltaláló válogatott négy arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet nyert, és ígéretes üzleti kapcsolatok reményével tért haza.

Raisz Iván professzor aranyérmet nyert találmánya, amelynek alkalmazásával kommunális hulladékból metanolt lehet előállítani, szakmai és üzleti körökben élénk érdeklődést váltott ki. Ugyan is Ázsiában már köztudott, ami mifelénk még alig ismert, hogy autóinkban a hajtóanyag benzin helyett a metanol és a hidrogén lesz.

A Magyar Feltalálók Egyesületének találmányi marketing tevékenysége 2010-ben is töretlenül folytatódott, találmányainkat tíz külföldi városban (Dzsida, Genf, Izola, Ljubljana, Marosvásárhely, Nürnberg, Slatina, Szöul, Varsó és Zágráb) mutattuk be. Történt ez annak ellenére, hogy ebben az évben egy fillér innovációs állami támogatás sem érkezett.

A hazai innovációs támogatás az elmúlt 20 évben, tekintet nélkül a kormányváltásokra folyamatos volt. Ez biztosította egy korábbi időszak eredményeink kihasználását. Megdöbbentünk azon, hogy a Bajnai-kormány utolsó hivatali hónapjában leállította az innováció támogatását, és a jelen kormányzat részéről elmaradt a gyors beindítás, ami  szavazófülkékben bekövetkezett forradalom   eszméjének felelt volna meg. Semmi sem történt ezen a téren, minden áll két minisztérium erőterében.

Tudtuk jól, hogy a folyamatos innovációs támogatás megszüntetése a korai fázisban lévő találmányhasznosítási eredményeinket lenullázza. Megtöri a magyar találmányok nemzetközi porondon történő sikersorozatát, ezzel rontja hazánk nemzetközi megítélését.

A Magyar Feltalálók Egyesülete nem hazudtolhatja meg nevét és múltját. Minden anyagi tartalékunkat felélve, folyamatosan dolgoztunk tovább azon, hogy fenntartsuk legalább a  feltaláló nemzet  látszatát. Anyagi segítséget kértünk, és kaptunk a feltalálók egyesületeinek világszövetségétől (IFIA) és külföldi testvérszervezeteinktől, a tervezett nemzetközi innovációs kiállításokon való költségek kifizetésére. A kapott kölcsönök fedezete volt a külföldi kisegítőink hite abban, hogy az új magyar kormány még inkább innovációbarát lesz, mint elődjei. Reméljük, hogy ennek bizonyítékai már látszani fognak a magyar EU elnökség alatt. Ha nem, akkor majd feltalálunk valamit, mint mindig.

További információ: +36 20 945 8078

    Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.