OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2010. december 10., péntek 10:28

Helyreigazítási kérelem a Hírszerző valótlan állításra épülő cikke miatt
    Budapest, 2010. december 10., péntek (OS) - Felhívjuk a Tisztelt Szerkesztőségek figyelmét, hogy a hirszerzo.hu honlapon 2010. december 7-én 13 óra 26 perckor megjelent,  Itt a bizonyíték: Navracsics hazudott Grupo Milton-ügyben  című, valótlan állításokra épülő és valótlan állításokat tartalmazó, valamint az olvasókat a bizonyíték bemutatásának látszatával megtévesztő cikk miatt (szerző: Bodoky Tamás) a Hírszerző internetes portál ellen helyreigazítási kérelemmel éltünk. Ugyanígy járunk el minden olyan sajtóorgánummal szemben, amely átveszi illetve nem törli az oldaláról a Hírszerző internetes portál hivatkozott írását vagy írása alapján készült cikkét.

    A Székesfehérvári Önkormányzat weboldaláról is letölthető, nyilvános dokumentumok szerint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése még a cikk által hivatkozott (a cikk állítását egyébként szintén semmilyen módon nem alátámasztó) szerződés megkötése előtt fogadta el a 14/2008 (III.31.) számú rendeletét, amelynek 6. szakasza az  Alsóvárosi rét  területét külterületből belterületté minősítette.

A hirszerzo.hu újságírója körültekintés nélkül, látszatra és megtévesztő módon egy arra nem alkalmas, sőt, állításának ellenkezőjét igazoló dokumentummal  alátámasztva  saját, igaztalan állításait, félrevezette az olvasókat és a rágalmazás tényállását megvalósítva írta meg cikkét, amely így teljes egészében valótlanságokra épül. Ezért haladéktalanul kérjük a helyreigazítás megjelentetését, javasoljuk továbbá a nyilvános bocsánatkérést a körültekintés nélküli, minden újságírói szakmai elvárással szembemenő hozzáállás és etikátlan eljárás miatt. Gavra Gábor főszerkesztő és Bodoky Tamás újságíró ellen emellett kilátásba helyeztük rágalmazás ügyében büntetőper indítását is a hivatkozott cikkben Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesről, közigazgatási és igazságügyi miniszterről megjelent kijelentés miatt.


Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

    Kiadó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.