OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2010. december 31., péntek 18:29

Indul a képzés a Jó pályán!”
    Budapest, 2010. december 31., péntek (OS) - A “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért  című TÁMOP projekt a nők, fiatalok és 45 éven felüliek munkaerő-piaci (re)integrációját, a “jó pálya  választását célozza négy konvergencia régióban (Észak-Magyarország, Észak-alföld, Dél-alföld, Közép-Dunántúl).  A projekt keretében elsőként 2011. január 8-án indul Miskolcon a célcsoport helyzetbe hozását segítő képzés.

    A  Jó pályán!  TÁMOP projekt központi elemét alkotó képzést a Szakszervezetek Gazdaság és Társadalomkutató Intézete (SZGTI) a Nők a Holnapért Alapítvány és a projektbe bevont helyi mentorszervezetek segítségével, valamint a Lege Artis akkreditált felnőttképzési intézmény szakmai közreműködésével valósítja meg.  A képzés során megvalósulásra kerülő képességfejlesztés egyik célja a saját munkakeresés, munkaerőpiaci részvétel elősegítése, s az is, hogy a résztvevők képesek legyenek a hozzájuk fordulók számára személyre szabott, hatékony segítséget nyújtani.  A képzést megelőzően sor került a leendő résztvevők felmérésére, annak feltárására, hogy mire érdemes a képzőknek különösen figyelni a képzés során.  A kompetencia felmérés alapján az elsőként az Észak-magyarországi régióban induló képzésben résztvevők például kellő empátiával rendelkeznek a nehéz helyzetbe került és hozzájuk fordulók iránt; messzemenően lelkiismeretesek, a megoldás kidolgozásánál részletekbe menően végiggondolják az összes lehetőséget. Nem biztosak azonban abban, hogy tömören és világosan tudnák kifejezni magukat, s erősíteni kell önbizalmukat abban, hogy képesek hatni a hozzájuk fordulókra.  A 90 órás képzés minden konvergencia régióban modulrendszerben, külön-külön történik. Az elméleti és gyakorlati oktatás olyan témákat foglal magába, mint az önismeret fejlesztése; pszichoszociális támogatási ismeretek; konfliktuskezelés; álláskeresés a gyakorlatban; gyakorlati ismeretek (CV írás, felkészülés az interjúra, stb.); karriertervezés; gyakorlati ismeretek (álláskeresés, CV írás, felkészülés az interjúra, stb.); munkahelyi kommunikáció és beilleszkedés; munka és magánélet egyensúly; jogi ismeretek; esélyegyenlőség és érdekérvényesítés; munkaerő-piaci ismeretek.   A tréning résztvevőinek száma (régiónként 15-15 fő) a csoport megtartó (holding) funkciója révén segíti az egyéni fejlődési folyamatot. Célcsoportunk speciális igényeit és a fenntarthatóságot szem előtt tartva, a képzés nem csak az állás megszerzéséhez szükséges ismeretekre és kompetencia-fejlesztésre helyezi a hangsúlyt, hanem a hosszú távú karrier-tervezésre, és a munkahely megtartásra. A konfliktuskezelési tréning egyfelől a munkahely megtartást támogatja, másfelől egy esetleges munkanélküliség állapotában a résztvevők képesek lesznek a munkanélküliség során óhatatlanul kialakuló személyes – családi - konfliktusok kezelésére.  A 2011 januárjában induló képzés 2011 májusában fejeződik be, a résztvevők tanúsítványt kapnak a képzés elvégzéséről.  Borbély Szilvia
    Kiadó: Szakszervezetek Gazdaság és Társadalomkutatási Intézete (SZGTI) Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.