OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2011. január 19., szerda 15:45

György István főpolgármester-helyettes közleménye
    Budapest, 2011. január 19., szerda (OS) - Azokkal az állításokkal szemben, melyek szerint a Fővárosi Önkormányzat olyan javaslatot tett volna, hogy a nyugdíjas és a gyermek utazási kedvezmények kerüljenek megszüntetésre, a döntéselőkészítő tanulmányban pontosan és szó szerint az alábbiak szerepelnek:

    A kedvezményrendszer átalakítása, amely jelentheti, egyrészt a fogyasztói árkiegészítés mai fix összegű, évek óta nem valorizált értéke helyett ismét százalékos alapúra átalakítását. Ezáltal megszűnik a 25 százalékos fedezetlen rész a diák- és nyugdíjaskedvezményekben. (Éves hatás: 6 mrd Ft). Ezen felül szükséges lehet az ingyenesen utazók (6 év alatti, 65 év feletti utasok) fix összegű árkiegészítésének hozzáigazítása a valós utazási arányokhoz, mely kb. évi 3,5 milliárd forintot jelent. Alternatívaként felmerülhet a kedvezményrendszer gyökeres átalakítása is, mely több elemű csomagként a 100 százalékos kedvezmény megszüntetését, minden kedvezményezettre jogosult utas esetében az 50 százalékos kedvezménymérték bevezetését és ezzel egyidejűleg a teljes árú bérlet árának csökkentését tartalmazza, ilyen javaslat kidolgozása azonban csak a szakminisztérium által történhet.
    Az ezzel ellentétes állítások nem fedik a valóságot.

    Budapest, 2011. január 19.

    dr. György István
    főpolgármester-helyettes  

    ----------------------------------------------------------------- --

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.