OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2011. január 21., péntek 14:22

Az MDF sajnálná, ha Bokros Lajos a mandátum tolvajok sorát gyarapítaná
    Budapest, 2011. január 21., péntek (OS) - Az újkori magyar demokráciában a választott képviselők egy része azon a tudatváltozáson ment keresztül, hogy ők képviselőnek születtek, az Isten is erre teremtette őket. A pártok - amelyek nevében pedig a parlamentbe kerültek - csak a Mindenható számukra kínált eszközei. A párt tagjai mindössze szolgák, akik arra születtek, hogy egy választási kampányban lehetővé tegyék a polgároknak, hogy szavazatukkal beteljesítsék az isteni szándékot. Valószínűleg azt gondolják, hogy egy párt tagjai és a párt csak arra való, mint az alsónadrág: felvesszük, használjuk, majd eldobjuk. Ezt élheti meg Bokros Lajos is, legalábbis erre utal közleménye.

    A Magyar Demokrata Fórum Bokros Lajos logikáját a múlt nemzedékének sikertelen, a közösséget semmibe vevő, az embereket csak eszköznek tekintő gondolkodásmódjának tartja. Ha csak formálisan nézzük ugyanis, 2009-ben egy választó sem tudott Bokros Lajosra szavazni, csak az MDF-re. Ha pedig kampánytechnikailag vizsgáljuk, akkor legalább annyira folyt MDF és Habsburg György kampány, mint Bokros Lajos kampány. Vélhetőleg legalább olyan sok polgár szavazott – a későbbi választások ezt bizonyítják – Habsburg György, az MDF és a párt többi képviselőjelöltje miatt az MDF nevű és nem Bokros Lajos nevű EP listára, mint Bokros Lajosra.
    Az új nemzedék mindazonáltal nem hisz a magyar politikára oly jellemző családi szennyes kiteregetésében, ezért a februári tisztújító Országos Gyűlésig kísérletet tesz az ügy demokráciához méltó, európai típusú, békés és barátságos rendezésére.

    Budapest, 2011.01.21.

    Horváth István
       MDF elnökhelyettes

    Kiadó: Magyar Demokrata Fórum
    
------------------------------------------------------------------
    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.