OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 10. szombat
Ismertető


2011. január 25., kedd 17:00

A Fidesz-kormány újabb átverése
    Budapest, 2011. január 25., kedd (OS) - A szocialista kormány által a tömegközlekedést ingyenesen igénybe vevők számára bevezetett regisztrációs jegyről Fónagy János, ellenzéki szakpolitikusként 2010. márciusában azt mondta: az szembemegy az ésszerűséggel, ezért amennyiben a Fidesz kormányra kerül, el fogja törölni.

    Fónagy János azóta már a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésügyért is felelős államtitkára, így több mint nyolc hónapja lenne lehetősége ígéretének betartására. Ehhez képest most kiderült, hogy az NFM nemhogy eltörölni nem akarja a regisztrációs jegyet, de kiterjesztené a váltására kötelezett utasok körét.
A kormány ugyanis a vasutascsaládok 35 ezer utasára is kiterjesztené a kötelezettséget. A döntésről sem szakmai, sem munkavállalói szinten nem volt egyeztetés, nem készült hatástanulmány. Sok szavazó alighanem épp ezek miatt választotta a Fideszt tavaly áprilisban, illetve amiatt, mert azt hitték: amit ígérnek be is tartják majd.
Ám ma a Fidesz-kormány újabb átverése lepleződött le.

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.