OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2011. február 22., kedd 08:57

Gulyás Gergely mondjon le!
    Budapest, 2011. február 22., kedd (OS) - Az MSZP arra szólítja fel a választók bizalmával hónapokon át visszaélő Gulyás Gergelyt, hogy – miután hiteltelené vált – mondjon le minden parlamenti tisztségéről és fizesse vissza a közös kasszából jogtalanul elvett több mint hatmillió forintot.

    Azt már tudjuk, hogy a kormánypárti politikusok az igazságtalan adórendszerrel a saját zsebüket tömik a szegények kárára. Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Navracsics Tibor és a többiek január óta százezrekkel többet tesznek zsebre havonta, mint tavaly, miközben az alacsonyabb jövedelműek borítékjába kevesebb kerül.

Azt is tudjuk, hogy az álláshalmozó Fidesz-KDNP-s politikusok rokonaikat legszívesebben jól fizető, zsíros állami állásokba ültetik: Balsai István fia, Kontrát Károly lánya, Pálffy István felesége, Schmitt Pál unokaöccse, Petykó Zoltán lánya, Czira Szabolcs nászura, Navracsics Tibor cimborái, a Vitézy-klán tagjai és újabban Kiss Róbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi és kommunikációs hivatalvezető testvére, Kiss Antal tudna erről mesélni.

Az is világos, hogy a kormánypárti politikusok bort isznak, miközben vizet prédikálnak. Lázár János luxus Audija, Budai Gyula és Szijjártó Péter többszörösen átütött bérplafonja, vagy éppen Selmeczi Gabriella ötéves illetéktartozása azonban még sajnos nem a pofátlanság csúcsa.

Gulyás Gergely vas megyei fideszes (ott)honatya ugyanis úgy vesz fel havonta 626 ezer forint választókerületi pótlékot, hogy tősgyökeres budapestiként két fővárosi lakással is rendelkezik. A fiatal képviselőt csupán pártja, a Fidesz ejtőernyőzte vas megyébe, Gulyás Gergely 2010 májusa óta tehát több mint hatmillió forintot vett fel indokolatlanul az adófizetők pénzéből. Ez a Vas megyébe a tavalyi választásokon  beejtőernyőzött” Gulyás Gergelyt éppúgy hiteltelenné teszi, mint a felsorolt, a választók bizalmával visszaélő többi Fidesz-KDNP-s politikust.

Gulyás Gergelyt persze mind a Fidesz által erőltetett pártalkotmány előkészítése, mind pedig a közfigyelem elterelése miatti kötelezettsége a fővároshoz köti, így nem csoda, hogy Vas megyei földijei” sem nézik jó szemmel  képviselőjük” pofátlan és jó erkölcsbe ütköző gyakorlatát.

Az MSZP arra szólítja fel a választók bizalmával hónapokon keresztül visszaélő Gulyás Gergelyt, hogy – miután hiteltelené vált – mondjon le minden parlamenti tisztségéről és fizesse vissza a közös kasszából jogtalanul elvett több mint hatmillió forintot.

Török Zsolt,
szóvivő

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.