OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2011. április 6., szerda 10:43

A KEP Közgyűlése üdvözölte az Országgyűlés turizmus bizottságának Állásfoglalását az 1956-os emlékhelyek turisztikai kínálatba vonásáról
    Budapest, 2011. április 6., szerda (OS) -

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) e heti Közgyűlésén, a budapesti Hotel Thomasban értékelte az elmúlt időszak munkáját és meghatározta a további fő feladatokat.
A hg. Esterházy Antal elnök távollétében Marinovich Endre KEP társelnök, c. nagykövet vezetésével tartott Közgyűlés különösen pozitívan értékelte a kormánypárti és ellenzéki képviselők, szakértők és határon túl élő magyarok bevonásával szervezett társadalmi párbeszéd fórumokat. Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke, az MTA Köztestület tagja a Közgyűlésen tartott beszámolójában elmondta, hogy ezek kiemelt feladatok lesznek a jövőben is, tekintettel arra, hogy a dialógust tartják a legjobb módszernek ahhoz, hogy ellenségekből ellenfelek, az ellenfelekből pedig együttműködő partnerek alakuljanak ki.
A KEP Közgyűlése üdvözölte az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának március 23-i Állásfoglalását az 1956-os emlékhelyek turisztikai kínálatba vonásáról. A Parlament turizmusért felelős bizottságának Állásfoglalása támogatja, hogy a magyar turisztikai kínálatba épüljön be a hazánk történetében meghatározó jelentőségű 1956-os forradalom és szabadságharc bemutatása. Ennek érdekében a bizottság felkérte az érintett szervezeteket, hogy – a technikai és finanszírozási lehetőségek figyelembe vételével – vonják be kínálatukba, tájékoztató kiadványaikba az 56-os vonatkozású emlékhelyeket, eseményeket, programokat. Egy 56-os kérdésre válaszolva, a téma előadója Czeglédi József, aki egyben az 56-os Történelmi Alapítvány kurátora, a Parlament turizmus bizottsága szakértője és a KEP 56-os Dialógus Bizottsága elnöke elmondta, hogy a Parlament bizottsági Állásfoglalása 2 fő ok miatt nagyon fontos: segít 56 hiteles megismertetésében és ugyanakkor jelentős bevételeket hozhat a turizmus számára. Ezért a KEP reméli, hogy a parlamenti bizottság által felkért érintett szervezetek végre megértik a feladat jelentőségét. E munkát nekünk is segíteni kell.
A Közgyűlést követő szakmai program a KEP hagyományainak megfelelően közép-európai országokkal foglalkozó könyvbemutató volt. Ez alkalommal a Totem kiadó  új csodájával  ismerkedhettek meg a részvevők. Ez a megfogalmazás arra utal, hogy a kiadónak kép és szöveg egységében, terjedelmi és minőségi harmóniájában megjelent Száz csoda  sorozata most érkezett el Burgenland és Szlovénia csodáihoz, amelyeket a sorozat főszerkesztője és szerzője Bedécs Gyula történész mutatott be szerzőtársa Trukáné Katona Zsuzsa tanár segítségével, nagy érdeklődés mellett.

                        KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.