2024. április 28. vasárnap

2011. április 28., csütörtök 02:47

A kritikán aluli tömeg újra a városra támad
    Budapest, 2011. április 28., csütörtök (OS) -

Tovább mélyítve az autós, kerékpáros, gyalogos konfliktusokat szombaton újra megbénítja Budapest közlekedését az autósgyűlölő Critical Mass. A közlekedők kárán érvényesülve  dicső  eredményeket könyvelhetnek el: összekarcolt autók, letört tükrök, rendőrautót rugdosó arrogáns kerékpárosok, gyalogosgázolások, rakodási területtől megfosztott üzletek, lakóktól elvett parkolók, megszüntetett forgalmi sávok  dicsőítik  az általuk terjesztett szélsőséges kerékpáros kulturálatlanságot.
    A felvonulás csak egy alkalmi bulizó tömeg, ahova sokan a gyűlölt autóval viszik kerékpárjaikat. A szervezők félrevezetik a közvéleményt, és az illetékeseket, állításukkal ellentétben a felvonulás nem képviseli a naponta közlekedők létszámát. Szerintük a Múzeum körúton több ezer kerékpáros halad át, miközben a számláló még jó időben is 500-700 áthaladást mutat.
    Békében, egymást segítve kell közlekednünk, és nem fórumot adva az ellenségeskedésnek, a dugódíjas kifosztásának, vagy a feljelentgetős radikális gyalogosoknak. Kétkerekű hancúrozásuk nem ér meg Budapestnek órákon át tartó közlekedési káoszt, lezárt hidakat, a menetrendek átszervezése miatt hatalmas költséget a BKV-nak, és a szintén nagy költséget felemésztő rendőri biztosítást!
    A kerékpár nem alternatíva a nagyvárosi közlekedésre, csupán kiegészítő eszköz egy közlekedési kisebbség számára! A kerékpárbarát város negatív diszkrimináció a többséget képviselő többi közlekedővel szemben! Nem vagyunk a kerékpárosok ellensége, a Critical Mass ellenségességét kritizáljuk!
További érdeklődésre tisztelettel: www.empamo.hu
Emberibb Parkolásért Mozgalom: Legin István / 06-30-633-06-78     Murányi József / 06 30 933-3720
Autósok szövetsége: Bögös Sándor / 06 20 775-7007 / www.autosokszovetsege.gportal.hu

Kiadó: Emberibb Parkolásért Mozgalom

(c) Copyright MTI nonprofit Zrt.