OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2011. július 26., kedd 16:13

MTVA-közlemény - A közmédia új rendszerében hallgatottsági csúcsok a Magyar Rádióban
    Budapest, 2011. július 26., kedd (OS) - A nyár első hónapjában is a Kossuth Rádió volt a leghallgatottabb magyar rádió. A közszolgálati csatornát naponta átlag 1 millió 702 ezren, hétköznaponként pedig átlag 1 millió 848 ezren választották. Ez a szám 300-400 ezerrel több, mint a többi rádiónál mért adat. Napi hallgatottságban az elmúlt másfél év harmadik legmagasabb eredményét regisztrálta a mérés. A 180 perc c. műsor a reggel hat és kilenc óra közötti időszak legnépszerűbb adásának bizonyult, és tovább erősödött a Déli Krónika hallgatottsága is. Magyarország legnépszerűbb rádiós hírműsorát hétköznaponként 769 ezren követték figyelemmel.

    Másfél éves hallgatottsági rekordot állított be a Kossuth Rádió vidékmagazinja, a hajnal öt és hat óra között jelentkező Hajnal-Táj, amit átlag 571 ezren választottak. Ez azt jelenti, hogy a hajnalban rádiózók több mint negyven százaléka a közszolgálati adóra hangolt. A Kossuth Rádió első féléves átlagos hallgatottsága is nőtt 2010. első félévéhez képest.  Az adót 2011. január és június között naponta átlag 1 millió 586 ezren választották, 26 ezerrel többen, mint a tavalyi év hasonló időszakában.
    Erősödött a Petőfi Rádió is. Az adó a 15-29-es, a 18-49-es és a teljes népesség körében is növelte hallgatottságát 2010. első félévéhez képest. A Magyar Rádió Zrt. 2010 novemberében kinevezett vezetősége szerint mindez arra utal, hogy a műsorsávok fejlesztése, az elindított új műsorok, és a közmédia rendszerének összehangolása erősítette a rádió piaci pozícióit.  

    Cserháti Ágnes,
    az MTVA szóvivője


-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.