OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2011. szeptember 5., hétfő 14:24

Nyilatkozat
    Budapest, 2011. szeptember 5., hétfő (OS) -

    Az új Munka Törvénykönyvének tervezetéről tárgyalt hétfőn Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője és Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke. A megbeszélésen áttekintették a munkavállalók helyzetét. A felek egyetértettek, hogy a keresztény-szociális alapelvek nyomán az ember méltósága semmilyen körülmények között nem csorbulhat az új szabályozásban és nem lehet gazdasági-, társadalmi folyamatok tárgyává, eszközévé alacsonyítani. Ezt különös figyelemmel kell egyes multinacionális láncok esetében betartatni, tekintettel az ott dolgozók kiszolgáltatottságára.  A politikus és a szakszervezeti vezető megerősítette, hogy a család védelmének fokozott hangsúlyt kell biztosítani a szabályozásban és nem elfogadható a már korábban meglévő kedvezmények csorbítása az ő kárukra.  A helyzetértékelés során hangsúlyozták, hogy biztosítani kell a munkavállalók megfelelő mozgásterét munkáltatóikkal szemben, valamint be kell tartatni az alkalmazottak személyes adatainak, magánszférájának védelmét.   Az egyeztetésen mindketten egyetértettek, hogy üdvözlendő az a tény, hogy a kisgyerekes szülők és a védett korban lévőkre nagyobb figyelmet fordít a tervezet előző változata is, ugyanakkor továbbra is különös tekintettel kell lenni az édesanyaként, vagy édesapaként dolgozó munkavállalók azon elvárásaira, hogy a mindennapi életben is összeegyeztethető legyen a munka és a család világa.
    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.