OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2011. szeptember 30., péntek 19:36

Schmitt Pál köszöntötte a Közép-Európai Pannonia Fórumot Pozsgay Imre és Schöpflin György a KEP új szenátorai
    Budapest, 2011. szeptember 30., péntek (OS) -

    Budapesten tartotta szeptember 30-án IV. Társadalmi Párbeszéd Fórumát a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) az NCA támogatásával, 125 fő részvételével. A KEP rendezvényén a társadalmi és gazdasági szervezetek valamint a tudomány, az oktatás és a civil élet számos tekintélyes képviselője vett részt, tartott előadást a Kárpát-medencei országokból.
A 10 éve alakult és azóta rendszeres és eredményes munkát végző KEP rendezvényének résztvevőit Schmitt Pál köztársasági elnök levélben köszöntötte. Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke olvasta fel Schmitt Pál államelnök levelét. Ebben a köztársasági elnök kiemelte, hogy a  IV. Társadalmi Párbeszéd Fórum számos területet vizsgál –gazdasági helyzet, visegrádi országok együttműködése, felsőoktatás, kapcsolat a környező országokkal, turisztika, hungarikumok-, amely témák kulcsfontosságúak nemzeti önbecsülésünk megőrzésében és hazánk megújulásában. Mindez szorosan összefügg a közép-európai együttműködés minőségével .
A rendezvény megnyitójában a KEP társelnöke Marinovich Endre c. nagykövet, a BGF tanára megemlékezett a KEP alapításának 10. évfordulójáról. Ebben az időszakban a KEP rendszeres törzsasztal fórumaival együtt mintegy 100 rendezvényt szervezett különböző aktuális témákban, küldetés nyilatkozatával összhangban, az EU normáinak megfelelően.
Az utóbbi évek gyakorlatának megfelelően a Társadalmi Párbeszéd Fórum keretében került sor a KEP  Közép-Európai Pannonia Szenátora   kitüntető oklevelek átadására. Ezt idén hg. Esterházy Antal KEP elnök képviseletében, külföldi tartózkodása miatt Marinovich Endre KEP társelnök, c. nagykövet nyújtott át a kitüntetetteknek: Pozsgay Imre egyetemi tanárnak, volt államminiszternek és Schöpflin György egyetemi tanárnak, európai parlamenti képviselőnek. Czeglédi József az MTA Köztestületének tagja laudációjában hangsúlyozta, hogy mindkét kitüntetett nagyon sokat tett a közép-európai népek baráti kapcsolatainak elmélyítéséért, a hazai demokratikus rendszer erősítéséért és segítették a pártoktól független civil szervezet a KEP munkáját is. A kitüntetés átadásánál részt vettek Boross Péter v. miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke és Lomnici Zoltán a Legfelsőbb Bíróság v. elnöke, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke, a KEP Kárpát-medencei képviselői, a rendezvény előadói és vendégei.
A Fórumról megszervezték a teljes internetes élő közvetítést, készül írásos dokumentum és DVD is. További információ: www.kepcp.hu .

            KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.