OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 20. kedd
Ismertető


2011. október 6., csütörtök 12:19

Jó pályán!” TÁMOP projekt záró szakmai fórum Miskolcon
    Budapest, 2011. október 6., csütörtök (OS) - Lassan befejezéséhez közeledik a nők, fiatalok és 45 éven felüliek munkaerő-piaci (re)integrációját, “jó pálya  választását, valamint esély-és és béregyenlőségét elősegíteni szándékozó  Jó Pályán!   projekt. A projekt során a főpályázó SZGTI (Szakszervezetek Gazdaság és Társadalomkutatási Intézete) felhasználta, ötvözte és továbbfejlesztette a korábbi Bérbarométer (www.berbarometer.hu) és Pályainformációs tanácsadók projektben (www.palyatanacsadok.hu) kialakított jó gyakorlatait.

    2011. október közepén Miskolcon kerül megrendezésre a projekt egyik alapkövét képező legutolsó –  záró - szakmai fórum. Bár a projekt teljes befejezésére november végén kerül sor – addig a mentori és disszeminációs tevékenység teljes gőzzel folytatódik, – a záró szakmai fórum több szempontból is lényeges és egyedülálló esemény lesz a projekt megvalósítása során. Egyrészt ez olyan alkalom lesz, ahol találkozhatnak a projektben résztvevő közép-dunántúliak, észak-magyarországiak, észak-alföldiek és dél-alföldiek, megoszthatják egymással gondolataikat, gondjaikat, ötleteiket; személyes kapcsolatokat építhetnek ki, amelyek akár a projekt keretein és időtartamán is túlmutathatnak. A projektben résztvevő régiókból 30-30 fő mentorált kap lehetőséget arra, hogy kimozduljon saját környezetéből, és személyesen is találkozzon a többiekkel. Továbbá, a záró szakmai fórum jó alkalom lesz arra, hogy számvetés készüljön a projekt eddigi eredményiről. Így szó lesz a  Pályára segítő  képzés szakmai és gyakorlati tapasztalatairól, a  Jó Pályán!  adatbázisról és az ezen alapuló kutatás eredményeiről. A projektben részt vett mentorszervezetek (Békés Megyei Nők Egyesülete, Miskolci Nőknek Is Esélyt –MINŐIES- Alapítvány, a Várpalotai Írisz Nőegyesület és a nyíregyházi Nők a Jobb Jövőért Egyesület) beszámolnak arról, hogy mit nyertek az ismereteken túl. A mentorokon kívül szót kapnak maguk a mentoráltak is.
dr. Borbély Szilvia
    Kiadó: Szakszervezetek Gazdaság és Társadalomkutatási Intézete (SZGTI) Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.