OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2011. október 6., csütörtök 15:09

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes látogatást tesz a Bajorországban élő magyaroknál
    Budapest, 2011. október 6., csütörtök (OS) - A bajorországi magyar közösséget keresi fel Semjén Zsolt október 7-8-án. A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes látogatása első napján Münchenben részt vesz és beszédet mond a Szabad Európa Rádió magyar adása elindulásának 60. évfordulója alkalmából a Magyar Köztársaság müncheni főkonzulátusa által szervezett emlékünnepségen, ahol a rádió egykori munkatársaival találkozik. A rendezvény a Szabad Európa Rádió - hidegháború idején betöltött - történelmi szerepe előtt kíván tisztelegni.

    Semjén Zsolt látogatásának második napján Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok püspöke meghívására részt vesz a magyar nemzeti zarándoklaton. A Magyarok Nagyasszonyának ünnepe és a közelgő nemzeti ünnepünk alkalmából tartott rendezvénynek a bajorországi Scheyern bencés kolostor bazilikája ad helyet, amely Szent István király és Boldog Gizella eljegyzésének színhelye. A főpapi misét ünnepi megemlékezés követi, melyen a miniszterelnök-helyettes a magyar kormány képviseletében köszönti a németországi magyarokat. Majd az itt élő fiatalok, cserkészek, egyházi énekkarok, néptáncegyüttesek műsora várja a közönséget.
    A nemzeti zarándoklatra Németország egész területéről, továbbá Magyarországról és az egész Kárpát-medencéből érkeznek a magyar hívek.

A miniszterelnök sajtóstábja
    Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.