OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2011. október 14., péntek 07:08

Ervin és Bogyó
    Budapest, 2011. október 14., péntek (OS) - Óvodásoknak és általános iskolásoknak ajánljuk  Ervin és Bogyó  című foglalkoztató füzetünket. Kideríthetik, hogyan segít egy vak embernek egy vakvezető kutya. A Fehér Bot Napja alkalmából az internetről ingyenesen letölthető és kinyomtatható foglalkoztató füzetet adtunk ki: http://www.barathegyisegitokutya.hu/?item=8

    Egyre több vak ember szeretne aktív életet élni, ezért több vakvezető kutyára van szükség. De az iskolák állami támogatás nélkül működnek, ezért nagyobb szükség van a civil társadalom és a vállalatok támogatására.

Utalva a kedves mesefilmre, azt szoktuk mondani, hogy Magyarországon 101 vakvezető kutya van, pedig évente kellene képezni ennyit. A valós szám egyébként 100 és 130 között lehet, de a kiöregedőben lévő, már alig-alig dolgozó kutyákról nincs hivatalos adat. Alapítványunk ennek a 101 kutyának akár a harmadát is kiképezhetné, és rászorulókhoz juttathatná évente, ha találnánk rá elég forrást.

A foglalkoztató füzetet  101 vakvezető kutya!  című rendezvényünkön mutatjuk be, erről bővebben olvashat: http://www.barathegyisegitokutya.hu/?item=8

A foglalkoztató füzet névadóival és rajzainak ihletőivel, Krekács Ervinnel és Bogyó kutyájával is találkozhatnak. Meg lehet simogatni a vakvezető kutyákat. Minden kérdésre választ adunk. Ki lehet próbálni, milyen bekötött szemmel közlekedni egy vakvezető kutyával.


Tisztelettel

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

barathegyi.media@gmail.com

20 8 519 819

    Kiadó: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.